cd ki se dajo prepisat
navadni CD-R cedeji se nedajo prepisat,te bo že program obvestu k bo polno da nemore zapisat da ima premalo prostora na disku.Drugače pa so CD-RW cedeji te lahko vse podatke in moraš to sama naredit zbrišeš z programom sam to cel disk naenkrat, razen spet če ta CD-RW disk z programom InCD formatiraš (samo na tem CD-ju je nekaj manj prostora na njem kot piše )in ti ustvari CD podobno kot je hard disk al pa disketa(flopy) tu pa lahko brišeš posamezne datoteke z CD-ja kot z diska al pa z diskete.
LP
ja gor v meniju imaš imaš ukaz ”zbriši CD-RW”in ga zbrišeš. Samo še enkrat ti rečem z navadnim CD-RW boš zbrisala cel disk(CD-RW)ne samo posamezne datoteke kot si jih želiš.Če želiš posamezne datoteke brisat boš morala ta CD-RW prej formatirat z nerotovim programom ”InCD” ki ti ustvari na CD-RW-ju nek datotečni sistem kjer potem lahko brišeš posamezne datoteke ker se ta CD-RW obnaša kot hard disk.Samo če hočeš imet tako varianto CD-ja moraš to naredit z praznim CD-RW-jem ne pa ko imaš že podatke na njem,drugače ti jih bo zbrisalo.Potegni si program iz nerotove strani InCD ga instaliraš po instalaciji moraš ponovno zagnat windows se ti ustavri rumena ikona dol pri uri,vstaviš prazen CD-RW disk odpreš ikono z desnim klikom pol pa naprej po navodilih.z tako foramtiranim CD-RW potem lahk nalagaš in brišeš programe kot te je volja
http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Data-CD-DVD-Burning/Nero-InCD.shtml
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.