Najdi forum

čb sekundarni ekran

Na grafično kartico (NVIDIA GeForce 7500 LE) PC-ja sem priklopla TV ekran (kabel = iz PC: 7-pin-trojni činč+ trojni činč-scart na TV). Problem je v tem, da je slika na TV ekranu čb. Rekli so mi naj nastavim na B-PAL, pa je tako že bilo, nato naj zamenjam na G-PAL. Še vedno čb. Kaj lahko naredim?

Hvala za pomoč in lp

7pin-trojni činč+trojni-činč-scart ???
Upam razumem pravilno: iz S.videa imaš adapter na tri činče, iz treh činčev pa na scart priključek za v TV. Mislim da je kablovja čisto preveč. Kolikor vem ima ta kartica tudi čisto navadni činč izhod. Zato ti svetujem takole:
En činč priklopi naravnost na grafično kartico (lahko uporabiš tudi enega od treh, predlagam rumenega) in drugi konec v adapter čin/scart – pazi da ne rdečega in belega (audio L, R ali kaj podobnega) ampak v tistega kjer piše video ali pa je rumen. (Preveri pa, če nima TV tudi činč vhodov, včasih so ob strani ali spredaj pod pokrovčkom)

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Nekatere kartice nimajo na S-Video konektorju združenega kanala za svetlost in barve. Vsaj pri meni je bilo pa imam ATI Radeon 9000 – vsaj mislim si tako.

http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video

Torej združiti bi bilo potrebno pin 3 in 4. Jaz sem dal vmes en kondenzator (vrednosti niti ne vem več), vendar pa sem zasledil tudi, da kondenzatorja ni treba.

Jaz sem kanala združil v SCART konektorju. Torej imam:

PC->S-Video konektor->S-Video kabel->SCART konektor (združena prava pina)->TV

Morda si pa prebereš tole:

http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t15196.html

Wega hvala za odgovor.

Kar se kablov tiče, imam le dva povezana kabla en iz PC: 7-pinski (S video?), ki se konča na trojni činč (rdeč, moder, zelen) in od tu naprej kabel do TV: trojni činč (je tu problem?, ker je rdeč, rumen, bel) na scart za TV.

Probala sem še z dvema drugima kabloma (iz PC: S-video, ki se na drugem koncu cepi na dva dela (S-video? in na ločen rumeni činč) in tega rumenega sem dala v video luknjo scart adapterja na TV (adapter ima tri vhode oz. izhode: video, audio L in audio R, pa stikalo INPUT/OUTPUT pa ne dobim niti slike. Ne vem, če je opis razumljiv, ker ti dve vrsti kablov ne poznam.

Kartica mislim, da nima navadnega činč izhoda. Je možno, da sem ga spregledala? TV pa je mal starejši in ima samo scart.

lp

Cedof, najlepša hvala.

Verjetno bo to. Si lahko kaj pomagam s tema dvema kabloma:

z PC: S-video, ki se na drugem koncu cepi na dva dela (S-video? in na ločen rumeni činč) in tega rumenega sem dala v video luknjo scart adapterja na TV (adapter ima tri vhode oz. izhode: video, audio L in audio R, pa stikalo INPUT/OUTPUT (je to ta scart konektor?) Taka povezava mi ne da zdaj niti slike.

Drugače zvezat? Obstaja to že narejeno (SCART konektor (združena prava pina)) al se lota? Tu me očitno zmanjka…

Moram priznati, da sem bil do sedaj edini, ki sem imel čb sliko-en čas. 🙂

Po pravici povedano niti ne vem ali se tak kabel dobi ali ne, saj sem naredil sam. Bom še enkrat pogledal, kaj sem takrat čaral.

A tiste nastavitve od nVidie si si kaj ogledala – prejšnji moj post?

Od kje si? Si na kakem MSNju (ta mejl), Skypu, lahko mejl?

To sem naredil jaz:

http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html

Mislim, da prodajajo ustrezne adapterje, ki jih vključiš v scart na TV ali rekorderju – potem pa lahko nanj priključiš S-video ali činč. Če je slika č-b, bo verjetno prava izbira priklop video kabla in ne S-video. Lahko se tudi motim…

NAmreč, tudi sam sem imel probleme s ČB sliko na starejši TV. S-video -> Svideo-> scart, TV enostavno ni delal. Potreebna je bila kombinacija Svideo -> činč -> scart -> TV. PAL_B pa je kar prava nastavitev

Če nimaš direktnega činč izhoda, potem je potreben adapter podoben temu na sliki prve priponke – ima manj kot 7 nogic, približno takokot je na sliki 2.
Zdi pa se mi, da ti že imaš pravi adapter, tisti, ki je na eni strani S video in si ga vtaknila v PC in na drugi strani dve možnosti, činč in S video. No činč gre potem naprej v scart adapter – čisto tako, kot si že priključila (zagotovo pa ni pravi tisti z rumeno zeleno sinjemodrim koncem, tisto je za 5.1 zvočnike iz hišnega kina).

Zakaj potem ni slike? Poskusi še tole: pri prižgani TV dvakrat zaženi računalnik, enkrat z stikalom na scartu na INPUT in drugič na OUTPUT

Še sliki, kot je obljuljeno zgoraj, se pa strinjam mAXijem in cendofom, S-video ni pava možnost

Trenutno mi PC drugega ekrana nit ne zazna. Danes sem bila v Comshopu in mi je prodajalec ponudil to drugo verzijo kablov (prvi dve priponki), ki mi sploh ne da slike, PC pa ekrana ne zazna. Sam jjih je tudi povezal tako, kot je na sliki. Zato nastavitev ( tole ne? “go to “nView dispaly settings” right click your TV, select TV format, advanced. Select your Signal format (i.e. PAL, NTSC, whatever you have) and click apply. If that does not show the TV in color, where it says video output format, change “Auto-select” to composite”) ne morem preveriti.

Je to adapter o katerem govori(š) mAXi? Mislim, da bi edino nanj pasal tisti dodatek, ki ga predlaga(š) Wega. V tretji priponki pa je polovica napeljave, ki mi je dala čb. S-video v PC, na trojni činč pa sem dodala kabel (trojni činč-scart) na TV, ki pa sem ga danes vrnila…

Jutri jih grem spet zamenjat za prvotne, ki so mi dali vsaj čb? Ali naj poiščem kabel iz Wegove priponke in probam..

Sem iz LJ, mail je zgoraj pod imenom.

Hvala vsem za trud!!!

Ja, kar malo noro. KAbel iz prvih dveh slik se mi zdi kar pravi, čeprav nikoli ne veš. Poizkusi še s tistim na moji sliki, torej samo Svideo – činč in tisto potem v TV. Si poskusila tudi s stikalom an input? Je stikalo dobro naštelano?

Če prestavim stikalo, zadeva ne trzne (razen, če bi morala vmes izklopit PC oz. TV?). Sem pa malo bolj pogledala tvoj kabel in moj adapter in žal ne pašeta – za adapter bi rabila “moški” činč in “ženski” s-video”.

Hvala vsem, še posebej cendof-u, ki mi je težavo odpravil!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close