Časopis DNEVNIK – goljufija
A ste tudi vi začeli nenadoma dobivat med časom koronavirusa v poštni nabiralnik Razvedrilo
(križanke..)
Sedaj vidim na položnici, da so to poleg naročenega dnevnika in nedeljskega, začeli zaračunavat to razvedrilo, ki ga nismo nikoli naročili.
Naj tist, ki je naročen na Dnevnik, Nedelsjki.. preveri ali je tudi začel dobivat razvedrilo in so mu ga dodatno še posebej zaračunali ne da bi ga naročil. In to sedaj pride že cca 42 €.
Takoj jutri grem osebno tja in osebno odpovem časopis Dnevnik!
Naročen imam Nedeljski dnevnik in Razvedrilo.
Dve, tri leta nazaj so mi začeli dodatno pošiljati še dva tipa Razvedrila.
Ob prvem računu sem jih klicala, povedala, da tega pa nisem naročila in ne bom plačala in so mi poslali nov račun
Uredila brez težav, z enim telefonskim klicem in brez spraševanja na forumu, kaj naj naredim.
Časopis, kot sem napisal je naročen, ostale edicije, kot so razna razvedrila pa niso.
Napisal sem, da jih bom jutri kontaktiral in odpovedal vse skupaj., ker je danes nedelja.
Če pa nekdo meče nekaj v moj poštni nabiralnik ni moj problem. Razvedrila so končala na kupu skupaj z reklamami vred. Niti jih nisem prelistal, še najmanj pa sem vedel, da so to od Dnevnika!
Hallooo, a ti misliš, da bom jaz sedaj vsakega klical in poizvedoval ki mi nekaj vrže v nabiralnik al kaj?
Če nisem naročil, mi nima noben kaj metat v nabiralnik, pol pa še račun izstavljat.
Pred leti so podobno prakso imeli Slovenske Novice in metali časopis v nabiralnik. Nekdo je poklical, da jih bodo reklamno brezplačno dostavljal en mesec in če se bom odločil naročit, jih lahko kontaktiram. No, ni ostalo pri brezplačnem pošiljanju, dobili smo položnico od slovenskih novic, čeprav jih nisem naročil. Seveda nisem plačal in sem jih kontaktiral in jim povedal svoje.
Časopis, kot sem napisal je naročen, ostale edicije, kot so razna razvedrila pa niso.
Napisal sem, da jih bom jutri kontaktiral in odpovedal vse skupaj., ker je danes nedelja.
Če pa nekdo meče nekaj v moj poštni nabiralnik ni moj problem. Razvedrila so končala na kupu skupaj z reklamami vred. Niti jih nisem prelistal, še najmanj pa sem vedel, da so to od Dnevnika!
Hallooo, a ti misliš, da bom jaz sedaj vsakega klical in poizvedoval ki mi nekaj vrže v nabiralnik al kaj?
Če nisem naročil, mi nima noben kaj metat v nabiralnik, pol pa še račun izstavljat.
Pred leti so podobno prakso imeli Slovenske Novice in metali časopis v nabiralnik. Nekdo je poklical, da jih bodo reklamno brezplačno dostavljal en mesec in če se bom odločil naročit, jih lahko kontaktiram. No, ni ostalo pri brezplačnem pošiljanju, dobili smo položnico od slovenskih novic, čeprav jih nisem naročil. Seveda nisem plačal in sem jih kontaktiral in jim povedal svoje.
[/quote]
Zato sem pa vprašala kaj so odgovorili. Lahko da je le napaka, če pa je to njihova stalna praksa je prav, da nanjo opozoriš.
Drugače pa: Take zadeve se ureja pisno: zavrneš račun in napišeš razlog.
Dnevnik in še en časopis (ne spomnim se kateri) imata to prakso, da recimo 1 mesec pošiljata svoj časopis in če ti je všeč se naročiš, drugače gre pač v njihov minus. Nas nikoli niso poklicali (le od kje bi dobili telefonsko, ker v imeniku nismo) in nas o tem obvestili. Računa ravno tako nismo dobili.
[/quote]
Itak, boš ti njih klical, če ti nekdo poskuša nekaj na silo prodati, ne da bi to naročil, vseeno kateri časopis je, ali gre za “levega ali desnega”, mene več ne bi videli zaradi odnosa. S temi agresivnimi napizdanskimi marketinškimi forami se lahko delajo norca iz ljudi samo tu pri nas, severneje bi takšne igrice časopisnih hiš hitro pristale na sodišču.
[/quote]
Tole z Novicami je očitno kar pogosta praksa, jaz sem morala reševati enak primer.
Zato sem pa vprašala kaj so odgovorili. Lahko da je le napaka, če pa je to njihova stalna praksa je prav, da nanjo opozoriš.
Drugače pa: Take zadeve se ureja pisno: zavrneš račun in napišeš razlog.
Dnevnik in še en časopis (ne spomnim se kateri) imata to prakso, da recimo 1 mesec pošiljata svoj časopis in če ti je všeč se naročiš, drugače gre pač v njihov minus. Nas nikoli niso poklicali (le od kje bi dobili telefonsko, ker v imeniku nismo) in nas o tem obvestili. Računa ravno tako nismo dobili.
[/quote]
Sem poklical po telefonu. Očitno je nek akviziter, ki kliče ljudi po telefonu naročil razvedrila brez kakršnegakoli soglasja ali pa gre morda za “napako” 🙂
In sem pač vse sedaj odpovedal, pa novo popravljeno
Moram pa poudariti, da je na Dnevniku na naročniškem razmerju gospa zmeraj zelo prijazna in tudi tokrat je bila in uredila vse tako kot je treba.
a ni to isto, kot une voščilnice, ki jih mečejo v nabiralnik skupaj s položnico?
nenaročenih stvari, ki ti jih uturijo ni treba plačati sploh. celi nateg se hrani z ljudmi, kot si ti, ki iz slabe vesti, ker so zadevo prebrali, potem še plačajo po vrhu. ravno zato se jim pa splača to počet.
v nabiralnike zmečejo stvari, ki so bile itak namenjene v uničenje, ker naklade niso mogli prodat. potem pa čakajo, kdo bo nasedel in plačal
a ni to isto, kot une voščilnice, ki jih mečejo v nabiralnik skupaj s položnico?
nenaročenih stvari, ki ti jih uturijo ni treba plačati sploh. celi nateg se hrani z ljudmi, kot si ti, ki iz slabe vesti, ker so zadevo prebrali, potem še plačajo po vrhu. ravno zato se jim pa splača to počet.
v nabiralnike zmečejo stvari, ki so bile itak namenjene v uničenje, ker naklade niso mogli prodat. potem pa čakajo, kdo bo nasedel in plačal
[/quote]
Tudi nam včasih kaj vržejo v nabiralnik, čeprav nismo naročili.
Tukaj je problem akviziterjev, verjetno so plačani, koliko novih naročnikov pridobijo in se potem najde en model in pogoljufa in meče slabo luč na celotno časopisno hišo al pa raznašalec, ki ne dostavi. Napaka časopisne hiše je, da naročila ne preveri in ne zahteva pismene potrditve naročila.
Tudi mi smo dobivali tist pok novoletnih vošćilnic, ki rišejo z usti v nabiralnik in položnico. Če ne plačaš, jih ne dobiš več v nabiralnik. Če pa daruješ, se jih pa ne rešiš 🙂
Tudi z novicami je bil enak problem.
Ja tako je to. Svoje levo usmerjene penzionerske bralce lahko nategujejo…. Seveda pa je problem, ker je teh naročnikov po naravni poti vsako leto manj. In potem stegujejo prste še drugam.
Dnevnik, Delo, Večer, Slovenske prasice, mladina, itd. vsi so to isti tički. ROK UPORABE JE SKORAJDA ŽE POTEKEL!
Lansko leto so mi začeli to pošiljat. Vmes so me klicali (imeli neko anketo) in sem jih vprašala, zakaj pošiljajo Razvedrilo, saj ga nisem naročila. Rečeno je bilo, da za reklamo. No, to reklamo sem dobila na položnici. Naslednji dan sem odpovedala časopis.
[/quote]
Tako se dela. Sam očitno jih še ni izučilo. Al pa še vedno več ljudi tako nategnejo, kot pa izgubijo naročnikov.
Sem poklical po telefonu. Očitno je nek akviziter, ki kliče ljudi po telefonu naročil razvedrila brez kakršnegakoli soglasja ali pa gre morda za “napako” 🙂
In sem pač vse sedaj odpovedal, pa novo popravljeno
Moram pa poudariti, da je na Dnevniku na naročniškem razmerju gospa zmeraj zelo prijazna in tudi tokrat je bila in uredila vse tako kot je treba.
[/quote]
Čudno vse skupaj, da si grejo tako ime mazati. Sploh tiskani mediji, ki so že tako v težavah zdaj še bolj zaradi korone.
Forum je zaprt za komentiranje.