Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Casablanca Maroko prenočišče

Casablanca Maroko prenočišče

Prosim za pomoč, če kdo ve za kakšno uredu in ugodno varianto za prenočišče v Casablanci, Maroko. Na letališče priletiva z letom iz benetk precej pozno. In bi se morala kar na hitro zorganizirati – kam kaj in za koliko spat. Ker vem da izkušnje iz prve roke pomenijo veliko več kot brskanje po netu – se toplo priporočam. Torej, kam spat in za kolk dnarja prvi dan, dva …
Hvala!
Godje

Midva sva priletela ob polnoči, pa po Lonely planetu sva imela rezerviran en hotel v centru mesta. Za prvo noč. Saj pogledaš pod “budget accomodation” pa pokličeš pa je. Rezervirala sem enega, v katerem so celo nekaj govorili angleško, ko sem jih klicala 🙂 se pa ne spomnim katerega, ker je od tega že 6 let.

Fajn je, ker moraš na vstopni obrazec napisat kje boš prespal, da pač veš, pa še taksistu poveš, kam naj te pelje.

Pazi pri taksijih – midva sva vzela enega na letališču in potem je tam prišel nek posrednik in vnaprej pokasiral za vožnjo. Nakar naju pripelje do hotela in taksist hoče še enkrat plačilo. Midva nisva hotela plačat in smo se nekaj prerekali. To je slišal receptor in je prišel ven in vprašal kaj in kako. Sva razložila in mu je bilo tako jasno. Naju je poslal v sobo on se je pa potem še nekaj kregal s taksistom. Očitno je to pogost pojav, tako da pozor pri tem!

lp in uživaj v maroku. Je čudovit!

Ojla, jst sem se ravnokar vrnila iz Maroka…V Casablanco sem tako kot ti priletela pozno zvečer. Mislim, da je let ravno ob taki uri, da moraš kar dolgo čakati na vlak do Casablance, zato predlagam, da si najdete še kake turiste z aviona in si razdelite stroške grand taxija (v večernih urah računajo 250DH za cel taxi) – ti tako ali tako čakajo pred letališčem in najlažje se jih otreseš tako, da točno veš, kam greš. Jaz sem šla kar v youth hostel (edini s takim imenom), imajo dorme in mislim da tudi sobe za 2/4 osebe. Za posteljo v dormu sem dala 45 DH (množiš z 22 SIT). Hostel ni ne vem kak luksuz, je pa poceni. Je pa v takoj pri vhodu v medino (stari del mesta) in priporočam, da greste direkt tja in se ne sprehajate ponoči naokoli. So pa seveda tudi boljši hoteli v centru mesta – odvisno, kaj želite. Če rabite še kakšno pomoč – jaz imam čisto sveže informacije in vam z veseljem pomagam!

Joj, v tistem hostlu so eni najmanj prijaznih ljudi kar sem jih srečala v Maroku!!! Je pa res da je najcenejša varianta v Lonely-u, sem pa slišala da so v drugih vodičih hoteli za isto ceno. Mi smo tudi po telefonu rezervirali sobo in povedli da pridemo pozno, ko smo prišli dol je bilo pa vse zasedeno… Sedaj pa pomoje glede na sezono nebi smelo bit problema.
Uživaj v njihovi naravi, ker je res lepa. Od ljudi pa ne pričakuj preveč….
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close