Carnon maetrial, ozanke Im standard IMZ, vs C 24c, … morda ve wd40, Whitecow?
Ko je ravno vroče in ni za ven. Brskam malo po netu, ravno sem naročil še eno ribiško palico prav za hčerko. Tokrat teleskopsko, 390 cm, težko 270 g, bo lažje ona to z njo, je bolj enostavna , samo potegneš kot anteno ven in je že pripravljena. Ne predrago, na videz dovolj kvalitetno, sicer poljskega proizavjalca, ki je že leta an trgu in je azgotovo kvalitetnejši od nekaterih dražjih. ( ker je Poljsko, je “manj vredno”,čeprav se zelo truzdijo s kvaliteto.) Begajo me ti opisi carbona, “un je najboljši” zato ne grem na ribiški forum. ?. Potem berem, da temu ni tako in da ta IM kar tako popajo proizvajalci.
Pa SIC rinke, ta konkretno ima iz titanoveag oksida. Je oboje enako, ist stvar le druge besede? Jaz sem bolj gledal, da so rinke finejše za plovec in ne toliko robustne kot za klasični ribolov na krape.
So res razlike bistvene v materialih za nas? Jaz bolj gledam izdelavo, recimopri tej mi jwe všeč, ker ni ostrih robov, kjer se deli zložijo, torej maj verjetnosti za poškodbo palice čez čas. Čeprav včasih smo vse imeli s koninskimi objemkami.
Sem paže probal, tudi v trgovini s prodajalcem, katerokoli od teh tankih, lahkih palic iz današnjega carbona, zviješ skoraj v krog, pa se ne bo zlomila..
wd40926, 20.06.2021 ob 17:35
Sori, kar se ribiškega pribora tiče imam pa izkušnje samo z ključi za konzerve odpirat, pa še teh nisem videl že nekaj časa.
Materiali me zanimajo, je res kaka razlika v teh karbonih, ker so po videzu vsi vrhunski in ni primerjave s tistimi pred desetletji. Alli je to bolj marketing in davek na bedake, da plačaš znamko? Iz teh oznak namreč veš eno figo in potem so res lahko samo prazne debate, moj je boljši.
Forum je zaprt za komentiranje.