Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek CARINA-paket iz ZDA

CARINA-paket iz ZDA

Neki bom naročila iz ZDA, pa me zanima koliko bom plačala carine? Kje lahko to izvem?
Jakna bo stala 140$+30$ poštnina. Kaj pa carina?

Mojca

malce pobrskaj po tej strani

http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog02.jsp?pdatum=10.11.2004&ppostopek=U&pakcija=nov&plang=SL

najprej poiščeš tisti oddelek, kam bi tvoja jakna spadala, po vneseš državo, iz katere prihaja, pol pa dobiš, koliko je carine

povej kakšna jakna je…..(sintetika, usnje, volna – različne stopnje carine)

Da izveš carinsko stopnjo moraš najprej blago uvrstit v carinsko tarifo….
od vrednosti blaga in prevoza skupaj se izračuna carinska osnova, od tega plačaš procent carine.
znesek carine + carinska osnova je davčna osnova. od davčne osnove pa plačaš še 20% DDV

sem zdej mal pogledal……
jakne nekak spadajo pod tarifo 6104 31…….
carina je 12% + 13% – taka je za vsa tekstilna oblačila

usnjeni so pa 4% + 13%….. pa še neki ukrepi za uvoz tega……
za te stvari se raje pozanimaj pri kakem špediterju

špediterka ?

mam glih čas v službi…..

za leder jakno te košta carina+DDV 13087 SIT
za bombažno pa 16196 sit………

še kdo brez karte…..
kle maš primer izračuna za bombažno jakno, tm na ldesni samo izračunaj še prtisn pa bo…..

če te kej zanima…..sam vpraš, mam dobr dan dons……

Ali lahko prosim še meni poveš, koliko je carine za parfume in toaletne vode? Ali je res, da je do 9.000 brez carine? kaj pa potem? Nikjer ne najdem tega podatka. Zelo ti bom hvaležna za odgovor!

Tisto o 9000 Sit ne drži. Mislim da lahko neobdavčeno pripelješ v Slovenijo za 16.000 sit blaga (al pa 18.000- ne vem točno – pokliči nekam na mejni prehod). Ta znesek velja, če potuješ s potnim listom……., z maloobmejno izkaznico je ta znesek višji….hehehehe, pa še to, če mejo prestopiš z osebno izkaznico – ne smeš nič kupovat v tujini, ker je osebna samo za prestop meje – teoretično ti lahko carinik zaračuna dajatve za žvečilne……, samo tega na srečo ne počnejo…….

Parfumi+ toaletne vode……ni nobene carine

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close