Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Carina, DDV-IVA-MS, pomoč prosim

Carina, DDV-IVA-MS, pomoč prosim

A kdo ve koliko se lahko na osebo cez pripelje brez carine?

A je res, da naj sploh ne bi bilo carine za stvari narejene v EU (a to drži na vseh mejnih prehodih)…

Kako je s plačevanjem davka do 1.maja in kako potem?

Matr, sem natresla vprasanj….Dejstvo je, da bova sla z mojim po otrosko opremo in po cunjice cez mejo, ampak ne vem ce se to sploh splaca…Kokr jaz razumem – davek v vsakem primeru placas… Pridobis le na razliki v ceni, ce te ne obcarinijo….In cej teo pri otroskem vozicku 15 – 20 tisoc – ne vem ce se sploh splaca tja lest…..(placas izlet). Sej vem, da ful sparujem, ampak kaj ko nikoli nisem dosti po tujini hodila….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Na osebo lahko prepelješ čez mejo za 72 eur.

res je, da za stvari, narejene v EU ni treba plačati uvozne carine (čeprav nismo članica EU, imamo sklenjene bilateralne sporazume), pač pa plačaš davek, če znese nakup več kot 72 eur/os (če ti zatežijo na meji).
Za stvari, ki niso izdelane v EU, plačaš carino + davek (če ti zatežijo na meji). Po 1/5 bo isto, kar se carine tiče.

Do 1/5 si lahko dobil v trgovini v tujini (če si kupil nad določen znesek v eni trgovini), poseben papir za vrnitev MS/ive, ki si ga moral potrditi na carini tiste države ob izstopu.
Po 1/5 davka ne bomo več dobili nazaj, ker bomo ena od članic EU, zato bomo normalno plačali davek kot npr. Avstrijci. Torej, ko bomo v EU, bo za nas dražje kupovati v Avstriji/Italiji.

Edina prednost bo le, da bo znesek vnosa neomejen, zdaj pa je, pa pomeni, da boš po 1/5 lahko brez problema uvozil dražje in večje stvari kot sedaj. To se bo splačalo npr za uvoz pohištva iz Ikee.

Irena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close