Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice caracas- venezuela

caracas- venezuela

Me zanima če kdo ve, kako je v Caracasu? Ali je sploh za turiste dovolj varno?
LP mojca

Sam sem bil v Caracasu samo dva dni (priletel in odletel sem od tam), zato težko povem kaj bolj določenega.
Sem prišel pa zmeraj v precej neugodnih urah. Priletel sem tja okoli desetih zvečer. Nazaj grede pa prišel z avtobusom okoli petih zjutraj. Ampak nikoli nisem imel nobenih problemov. Malo zdrave pameti pa je. 🙂 Na primer počakal sem zjutraj na avtobusni toliko časa, da se je zdanilo in je začel vozit metro. Torej po mojih izkušnjah je Caracas dovolj varen.
Drugače pa sem slišal od drugih, da bi naj bil Caracas eno najnevarnejših mest v Južni Ameriki, ena domačinka je rekla, da ima še kar srečo, ker so jo oropali samo trikrat ipd. Ampak to je potrebno vse jemati z rezervo.
Jaz sem imel v Venezueli še največje “probleme” s skorumpirano policijo in vojsko, ki se poslužuje nam dobro znanih “balkanskih” metod, da bi iztisnili nekaj denarja od tujcev. Ampak pri meni jim ni uspelo. 🙂

Točno tak, uporabi javne prevoze in ne taxije. MOjega prijatelja so oropali taxisti. Taksist ustavi, greš not, čez nekaj metrov se spet ustavi in pristopi kolega s pištolo. 🙁

l.p.

k.j.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close