Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Capri

Capri

Je kdo že dopustoval poleti na Capriju (italija)?
Zanima me koliko je vožnje z avtom do tja (iz lj)? Kakšno je morje, plaže? Kakšrnikoli vtisi?

Bi rekla, da je Caprija dovolj za enodnevni izlet, luškano za pogledat, za dopust pa prav gotovo ne. Kakih hudih plaž se ne spomnim, otok je hribovit, obala zelo skalnata, en kup mondenih hiš in vil za ograjami…
Vsaj tako sem Capri videla jaz in na dopust tja tudi slučajno ne bi šla. Pa tud na izlet ne več, sem v glavnem videla, kar je za videt.

Vožnje do tja je pa kar nekaj, poglej si na http://www.viamichelin.com

A mogoče veš za kakšen kraj v Italiji, da bi bil primeren za poletne počitnice, dokaj ok morje, plaža…pa da ni ravno deleč…?
Kam se sploh hodi v Italijo na poletne počitnice?

Iz Ljubljane ne gre po morju, gre po cesti, capri je namreč otok. pa guglat je dober prej, pa v wikipedio pogledat preden človk kr tko neki vpraša !

Capri je eden najlepših otokov, kar sem jih videla, pa še spletno stran ima http://www.capri.net

Italija ima letno nekaj deset milionov turistov, tako da je vsak kraj primeren za počitnice vse tja od Benetk naprej po obeh straneh škornja. Odvisno o interesov, denarja,načinov potovanja itd..

Capri je v prvi vrsti – drag ko žafran.

Za dopust ne vem če je ravno primeren, za izlet za nekaj dni pa zelo zanimiv. V enem dnevu ne vidiš nič.

No, mi smo v enem dnevu videli čisto dovolj, vzeli smo cabrio taksi (jih dela fiat samo za Capri), nas je šofer prevozil po celem otoku, vmes vse živo razložil, parkart ustavil, da smo šli malo okoli, na vrhu, v mestecu še pogledat vilo San Michelle, na kavico in sladoled… Več pa že ne vem, kaj bi. Mogoče še malo s kakšno ladjico okoli, ampak to je še kakšna urica, dve zraven.

Uff, kam v Italijo – težko vprašanje. No, jaz bi rekla, vsepovsod.
Je pa odvisno, kakšen dopust želiš, kakšna plaža ti je všeč, ali so zate počitnice samo morje in plaža, ali še malo raziskuješ okoli… Želiš v hotel, greš s šotorom…

Blizu so dolge mivkaste plaže – Grado, Lignano, Jesolo… Imaš vse od hotelov, apartmajev, kampov…

Malo dlje so kilometri prav takih plaž od Viareggia do La Spezie…, pa še bolj dol proti jugu.

Zelo lepa je obala okoli Amalfija, je pa tam bolj slabo s plažami, ker je vse bolj v hribu.

Lepe plaže so na Sardiniji, kjer ni ravno samo mivka, pa na Siciliji…

Čisto južnega in jugovzhodnega dela škornja pa še nismo kaj dosti raziskovali – ostaja še veliko dela 🙂

Modra jama, faraglioni, arco naturale…
en kup ostankov iz rimskih časov

itd… čist tko nahitro in na pamet

V glavnem… po moji oceni, vsaj ene tri dni, lepo na izi

Jaz sem bila pred leti na Capriju a samo na izletu. Mislim, da je enodnevni izlet čisto dovolj. Spomnim se, da je zelo lep in tudi zelo drag. Dopustovali pa smo zraven na otoku Ischia. Tudi lepa a meni osebno nič posebnega. Pa zopet, kar precej draga.

Če pa boš malo na karto pogledala imaš pa vzdolž V obale Italije ogromno turističnih krajev, kjer se nahaja vse od hotelov, apartmajev do kampev. Res celo morje. Se pravi od Benetk dol. Jaz ti predlagam, glede na to da bi šla nekam bolj blizu, meni se Capri sicer ne zdi, Rimini.

Če pa imaš v mislih letalo pa pojdi raje na Sardinijo ali Korziko.

lp

Se opravičujem, sem videla, da misliš iti z avtom. V tem primeru pa kot sem že rekla okolica Riminija, lahko tudi Sardinija, ki je neprimerno bolj zanimiva kot Capri in tudi cenejša. Capri pa je za moje pojme kar daleč, leži nekje nasproti Napolija.

lp

Hvala za namige.
V mislim imam kakšen apartma, blizu morja, normalna plaža (ne ravno taka, da si kot sardela na njej) in normalno čisto morje, da lahko plavaš. Namen pa imam potovati z avtom, zato bi šla kam bližje (nekje 5 urc vožnje bi še šlo).

Eden najinih lepših dopustov. Enkratno!

Bivala v hotelu z bazenom, plaža strmo dol po stopnicah. Na plaži debeli jogiji oblečeni v frotir, da se sončišš kot kralj:) Brez bojazni, nazaj gor ni treba po štengah, ampak te z ladjico zapeljejo do sosednje vasice in potem z buskom nazaj gor.

Capri je enkraten, čudovit in neponovljiv. Avto sva pustila tik pred vhodom v mestece, na varovanem parkirišču.

Najlepše je zvečer, ko se enodnevni turisti spokajo, ko pridejo na trgec z lokalčki domačini in pa zgodaj zjutraj na kavici.

res je drago, a če vama finance niso problem, vama ne bo žal.

No, ja, komur je višek dopusta, da na plaži leži na jogiju, pa da ga s plaže vozijo z ladjico in busom…
Pohajkovanje po majhnih mestecih, lokalčkih, jutranja kavica… je pa krasno po celi Italiji.

No, ja, komur je višek dopusta, da na plaži leži na jogiju, pa da ga s plaže vozijo z ladjico in busom…
Pohajkovanje po majhnih mestecih, lokalčkih, jutranja kavica… je pa krasno po celi Italiji.[/quote]

Hmh, imaš prav, Italija je krasna. Capri je “la bella vita”, saj razumeš, ne:)

Ne gre se za višek dopusta, gre za to, da mora najin dopust vsebovati vse: zgodovino, kulturo, dobro hrano in vino, potapljanje v morju, posedanje na plaži v restavraciji ob dobrem kosilu, večerne sprehode, dobro večerjo in bellini, spanec ob hotelskem bazenu, jutranjo kavo v lokalnem kafiču…no, pa kaj bi naštevala…

Pohajkovanje po majhnih mestecih, lokalčkih, jutranja kavica… je pa krasno po celi Italiji.[/quote]

Hmh, imaš prav, Italija je krasna. Capri je “la bella vita”, saj razumeš, ne:)

Ne gre se za višek dopusta, gre za to, da mora najin dopust vsebovati vse: zgodovino, kulturo, dobro hrano in vino, potapljanje v morju, posedanje na plaži v restavraciji ob dobrem kosilu, večerne sprehode, dobro večerjo in bellini, spanec ob hotelskem bazenu, jutranjo kavo v lokalnem kafiču…no, pa kaj bi naštevala…[/quote]

No, midva imava za dopust podobna pričakovanja, le da (večinoma) spustiva hotele in hotelske bazene, ampak šotor v avto in na pot. In vsega tega, kar si naštela, je v Italiji povsod v obilju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close