Najdi forum

Je šel že kdo od vas na Camino, Jakobovo pot po Španiji? Poznate koga, ki je res šel tja in prehodil peš več kot 800 km? Slišim, da gredo nekateri večkrat, da jemljejo s seboj tudi otroke.

Ne verjamem, da gre kdo večkrat. Za otroke pa to definitivno ni primerno, še veliko odraslih vmes odneha. Poznam jih pa nekaj, ki so šli. Noben od teh si ne želi iti še kdaj.

Sem brala knjigo od Shirley Mc laine. Čudovita knjiga z naslovom Camino, če je še nisi brala.(tudi ostali 2 sta dobri)

Mislim, da je poanta poti v tem, da gre človek sam na pot, da se zave zakaj je tukaj in zdaj. S tem duhovno zrasteš. Moraš biti seveda telesno dobro pripravljen.To ni mačji kašelj. Nekje sem zasledila knjigo od Slovenke, ki je šla na to pot.

Osebno ne bi jemala otrok na tako pot, ker potem od nje nihče nič nima.To ni družinski izlet na dobrih 800 km.Rečejo ji tudi romanje ali božja pot.

Poznam take, ki so Camino prehodili sami, potem s partnerjem, vsekakor večkrat in ni nič groznega. Če te zanima, si lahko prebereš en blog[/url]
Ena prijateljica je šla letos prvič, ravnokar končala in glede na njene zapise, bo zagotovo še šla 🙂

Camino je primeren za otroke, le da morajo biti že vzgajani v športnem duhu in da radi hodijo. Čisto za vsakega otroka takšna pot ni, kot tudi za vsakega odraslega ni. Nekateri pač radi hodijo in kar nekaj ljudi je šlo v Santiago de Kompostelo peš že od doma, iz Slovenije. Tale Slovenka piše ravno o teh poteh.

http://www.polet.si/narava/enkrat-romar-za-vedno-romar

http://stasa.blog.siol.net/camino-z-otroki-ali-obuj-gojzarje-nadeni-nahrbtnik-in-stopi-cez-hisni-prag/

http://stasa.blog.siol.net/o/

Moja res dobra prijateljica je šla letos. In prehodila celotno pot. Pusti mail pa ti povežem z njo, če te zanima iz prve roke.

Jaz sem ravno pred dnevi prehodila Prekmursko-Štajersko vejo Slovenskega Camina. To je res samo 300 km, toda sedaj vem, da bom enkrat prehodila tudi tistega znamenitega Španskega. Enkrat romar, za vedno romar.( pa naj romaš iz verskih razlogov ali samo za to, ker rad hodiš, ker imaš rad lepote narave).
In na tej poti sem hodila s samimi prekaljenimi romarji, vsi so Camino prehodili že najmanj enkrat…Eni samo Španskega, nekateri tudi Portugalskega, pa še katerega. Pravijo, da te Camino pokliče in to po moje kar drži. Ne poznam nikogar, ki bi šel le zaradi tega, ker je to sedaj malo moderno. 🙂

Sem strasten pohodnik. Pred kratkim sem Tv Slo gledal prispevek o romarjih, ki so se podali na Jakobovo pot do Santiaga, in sem bil popolnoma navdušen. Prehodil sem en delček Slovenske planinske poti, to je moj največjo dosežek, da pa bi obil tako obsežno pot, pa bi bila zame zagotovo izpolnitev enega imed velikih življenskih ciljev. Obožujem naravo, se duhovno izpopolnjujem in neprenehoma vspostavljam kontakt s samim seboj. Zatorej bi mi ta pustolovščina prišla nadvse prav. Seveda pa tukaj ne gre samo za iskanje miru in notranjega duha, ampak skupek vsega, kot naprimer še, spoznavanje ljudi, kulture in običajev, sklepanje prijateljstev, spoznavanje kulinarike, turističnih zanimivosti itd. Za bodoče sem zainteresiran za to romanje, če ima kdo podobne cilje in načrte, naj jih izpostavi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close