Californija
Če se vremenu ne meša (kar danes ni gotovo) naj bi bile takrta temperature nekoliko višje kot pri nas in načeloma naj bi bilo za hribi puščavsko, ob obali lahko že megleno, na vrhovih lahko tudi dežuje nekateri višji prelazi so lahko še zasneženi. Meni je mnogo bolj pri srcu narava kot mesta (San Francisko je pa tudi meni všeč, v Los Angelesu npr. Universal Studios, Las Vegas mi je čisto mimo), zato navijam za narodne parke (npr. Yosemitee, Kings Canyon, Sequoia, Death Valley, Redwoods, cesta okrog Big Sura….). Cene hrane v trgovinah so sedaj verjetno nižje kot pri nas (pred dvemi leti in pol, ko sem se tam klatila z avtodomom so bile enake našim), bencin je cenejši. Vsekakor se splača najeti avto (ali avtodom).
Nina, tak dopust sem si letos zaželela tudi sama. Lahko kaj več poveš o tem, kako je z avtodomom po Kaliforniji? Nisem našla nobene pametne internetne strani, kjer bi pisalo, kako je s ceno prenočevanja z avtodomom. Je prenočevanje v kampih varno? Še to mogoče, koliko je stal avtodom? Te cene sicer najdem, zanima me zaradi primerjave. Upam, da boš videla to sporočilo…
Z avtodomom je malo nenavadno prve dni, ker so po ameriško veliki (midva sva imela najmanjši možen model, najet pri eni privat firmi, ki jo vodita dva Nemca – bom napisala naslov, če ga bom našla in zraven tudi ceno), ceste izven avtocest pa ozke in ovinkaste. A se po dveh dneh absolutno navadiš. tudi na to, da je avtomatik. kampi stanejo različno – od pod 20 USD na noč v narodnih parkih (kjer pogosto ni priklopov za elektriko in skoraj vedno ni tušev), do običajnih 25 – 35 v ostalih. Veriga campov je npr. KOA, kjer dobiš dodaten popust (lahko je kartica popustov vključena tudi že v najem avtodoma). Prenočevanje je absolutno varno in prijetno. Vsak prostor za kampiranje ima mtudi svojo piknik mizo s klopmi ter žar. Naju je 2 meseca narodnih parkov zahodnih ZDA stalo pred slabimi tremi leti 1 mio SIT na osebo (vključeno vse tudi letalo in spominki).
No pa sem se le spomnila imena podjetja, kjer sva najela avtodom (in sicer najmanjšega možnega). Nisva bila sicer najbolj zadovoljna (pokvarjena klima, ipd.), ampak so bili takrta bistveno cenejši od ostalih.
Forum je zaprt za komentiranje.