Čaj v Okarini
Moj indijski kolega čaj pripravi takole:
Zavre vodo in mleko ter nariban ingver (količina po okusu), doda črni čaj, po 3-5 minutah odstarni čaj in sladka.
Povedal mi je, da v njihovi družini čaj tako kuhajo predvsem kot zdravilo za boleče grlo. Vsaka družina ima svoj način priprave čaja, nekateri zavrejo le vodo in ingver in kasneje dodajo mleko, druge zavrejo le mleko in vodo in ingver dodajo na koncu itd..
Torej ti predlagam, da se sama malo poigraš in ugotoviš, kateri način ti je najbolj všeč.
Recept za čaj, ki ga jaz iščem in je podoben tistemu iz Okarine, vsebuje svež nariban ingver – to je gotovo. Zanimajo me še ostali dodatki in začimbe. Sigurno je v receptu kardamom, cimet in klinčki. Verjetno pa še kaj. Ne vem, kaj mu naredi “močno” (pravega izraza ne vem, mogoče je bolje gosto) strukturo.
V Mercatorju v Šiški, Zrno do zrna na Trubarjevi in raznih bio štacunah imajo Yogi čaj z indijskimi začimbami. Dober je Himalaya ( ingver, komarček,cimet,janež, koriander,sladki koren) Lahko pijemo samega ali z mlekom oz smetano za kavo, meni pa je najboljši z limono.
Yogi čaj classic pa vsebuje: cimet, cardamom,ingver,klinčke,poper)
Lahko pa ga sami mešamo z črnim čajem ali zelenim čajem. Dodamo mleko.
Na prodaj pa je še vsaj 10 različnih mešanic v vrečkah. Zgoraj omenjena dva, ki sta očitno najbolj popularna pa se dobi tudi brez vrečk, kar je precej ceneje.
Domači recept:
1 paličica cimeta, 4 stroki kordamoma,5 klinčkov, 1 žlička janeža,1 žlička svežega nastrganega ingverja. Dati v vrelo vodo in kuhati 10 minut.Dodati mleko ali sojino mleko ali limono.Lahko dodamo še vrečko črnega ali zelenega čaja ali kakšnega drugega čaja.
Žličko naribanega ingverja lahko dodamo kakšnemu drugemu čaju (npr. zeleni, metin…)Osvežujoče in dobro pri prehladih…
Forum je zaprt za komentiranje.