Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cactus Beach Kreta – ali je kdo že bil tam?

Cactus Beach Kreta – ali je kdo že bil tam?

Zanima me ali je kdo bil v tem hotelu na Kreti? Kako je bil zadovoljen?
Ali je lokacija ugodna (da ni preveč vetrovno, da ni predaleč o mesta, lepa plaža?)?

Bili tri leta nazaj. Nam je bilo lepo, ker smo bili blizu jedilnice in izhoda. Če pa si na zgornjem koncu moraš pa v podhod in na drugo stran ceste.
Sem pa opazila da so družine dajali bližje, mlajše pare pa dlje.

Plaža je čez lokalno cesto. Čisto blizu. Plaža je mivka bolj malega formata. Ležalniki in marela so plačljivi.

Hrana tipično hotelska. Ne slaba, ampak ne grška ampak bolj angležem pisana na roke. Če je le možno vzemite samo zajtrk ali vsaj PP.

Hotel je v bistvu v “mestu” saj je to turistično naselje z trgovinami z razno plastik fantastik ponudbo, pa tudi z kvalitetnimi izdelki.

Veliko je rentarjev. In ko prideš iz hotela ima prva izposojevalnica “našog čovjeka” ki jo vodi. Takoj dasno je tudi trgovina z hrano, sadjem.
Čeprav po plaži paradira en star možakar in prodaja grozdje.

Ponoči je noro za mlade in kar paše da so sobe malo odmaknjene in imaš mir. Če so otroci, si zaslužijo nočni počitek in ne kruljenja do sončnega vzhoda.

Hrana izven hotela je od tipično grške, do raznih steakov, kitajske variante. Itak so pice in špageti v vsaki trafiki.

Globlje v notranjost ko greste in bolj ko je v kakšni miniaturni vasici na pogled zanikrna vaška gostilnica z obveznimi domačini kot dekor, boljši in cenejši je gyros. Da o musakah ne razpravljamo.

Ravno tako je z različnimi vezeninami (to sem namreč iskala)

Odvisno kaj vas zanima in koliko so stari otroci, ampak splača se obiskati sotesko – sem pozabila ime. Moraš pa organizirano ker se po soteski spustiš in te na dnu pobere ladjica. Je pa pot kar dolga. Ene dve ure.

Je pa na drugem koncu otoka vojaško pokopališče. Pretresljivo. Ob vhodu je tudi en stari možakar ki te povabi na obisk na vrt. Vrt je poln psov mačk,koz,ovc…………kot neko zavetišče oz. pribežališče. Zanimivo za otroke. Za pijačo ne računa nič, namigne pa da lahko prispevaš za hrano živali. Ja znajdi se.

Če imaš še kako vprašanje………

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close