c3
Jaz ga imam eno leto in imam non stop probleme z njim, vendar mi ga nočejo popraviti, ker pravijo, da je vse ok, meni pa crkuje, ko šaltam iz prve v drugo, lučke se prižigajo, tako da čakam, da bo konec garancije, da me oskubijo tako kot so prijateljico, ki se ji je dogajalo isto in potem, ko ji je potekla garancija so pa našli sto napak, tako da žal zelo slaba izkušnja s tem avtom in sedaj že iščem počasi kupca, ker sem se na podlagi vseh testov in vsega kar sem prebral odločil, da bom kupil Yarisa, ker Toyota ima vedno boljše motorje, da o kvaliteti avtomobila ne govorim.
Upam, da nisem spremenil tvoje odločitve, ker še vedno se moraš sam odločiti.
Miha napisal:
> Jaz ga imam eno leto in imam non stop probleme z njim, vendar
> mi ga nočejo popraviti, ker pravijo, da je vse ok, meni pa
> crkuje, ko šaltam iz prve v drugo, lučke se prižigajo, tako da
> čakam, da bo konec garancije, da me oskubijo tako kot so
> prijateljico, ki se ji je dogajalo isto in potem, ko ji je
> potekla garancija so pa našli sto napak, tako da žal zelo slaba
> izkušnja s tem avtom in sedaj že iščem počasi kupca, ker sem se
> na podlagi vseh testov in vsega kar sem prebral odločil, da bom
> kupil Yarisa, ker Toyota ima vedno boljše motorje, da o
> kvaliteti avtomobila ne govorim.
> Upam, da nisem spremenil tvoje odločitve, ker še vedno se moraš
> sam odločiti.
Miha, poskusi v Citroenovem servisu obrtni coni v Trzinu, ker tam zrihrtajo tudi tisto, česar drugi niso.
Te znamke avtomobilov uporabljajo elektroniko istega proizvajalca (Citroen in Peugeot sta eno in isto, pa tudi tester na servisih je enak). Problem pri teh znamkah vozil je v tem, da nove izvedbe avtomobilov prihajajo na trg precej hitro, kar pomeni, da imajo malo časa za testiranje in odpravljanje napak še preden pride avto na trg. V primerjavi z njimi so japonski avtomobili mnogo bolj stestirani in preden jih začnejo serijsko proizvajat odpravijo možne hibe. Npr., če pri Hondi pride do napake, ki je označena kot serijska, po 6 letih, ti to odpravijo tudi izven garancijskega roka (to ti govorim iz lastnih izkušenj).
Edini Citroen, ki je v redu in bo v kratkem prišel na trg je C1 z bencinskim motorjem – motor ima namreč Toyotin. Na tvojem mestu bi si omislila kako Hondo, Toyoto, Mazdo, Mitsubishija, pa tudi C1 bo v redu (je bil včeraj kolega na seminarju v Kopru za C1 in je rekel, da ta Citroen je pa edini med Citroeni, ki bo v redu). C3 pa čim prej prodat – pa ne kakemu kolegu:))
Ma jaz ga imam in četudi se več kot ODLIČNO obnese, ga ne mislim zagovarjat, pač pa samo izpostaviti eno vprašanje: ste se že kdaj vprašali, če niso morda VAŠE napake krive za to, da se avti kvarijo, slabo vžigajo, crkavajo, itd,…? Pa čeprav “relativno novi”?
Namreč iz več kot očitne izkušnje vidim, da je to čisto mogoče, neglede na znamko in model avtomobila, da eni in isti osebi VSE crkava, ne dela, slabo vžiga, itd…se je za vprašat.
nina27, predvidevam, da prodajaš avtomobile, se morda motim?
Ja, Bibita, sem pri Citroenu – pa ti povem, da je to eno sranje. Mi v glavnem vozimo kake japonce ali pa nemce, pa tudi svojim prijateljem svetujemo tako. Saj Citroene, dokler je v garanciji, ni problema popravljat, potem pa poudarjam so LAHKO (ne nujno) z njimi zelo veliki problemi in stroški. Edini avto, ki ga trenutno upam ponuditi svojim prijateljem je C1 z bencinskim motorjem, ki ima japonsko tehnologijo.
Zanimivo. Ja, saj točno vem, kaj si želela povedat in če nebi vedela, da je nemogoče, bi rekla, da je tvoje poste pisal nekdo drug – moj fant. Isto. Kot da poslušam njega. In ja, prodaja Francoze, vozi pa Japonca. :-)) In ga nebi menjal za nič na svetu.
Jaz pa sem C3 kupila kot prvo preden sem poznala njega (verjetno bi upoštevala njegovo mnenje), kot drugo pa kot večina ljudi, zaradi emocije, oblike, barve…saj veš ti bolje kot jaz.
Samo je pa tudi tako, da je za moje potrebe to več kot odličen avto, pije ful malo, vse kar sem gor prebrala o ostalih C3 s problemi, me je ful začudilo.
Lp in dosti prodaje ti želim, C1, C2…C3, samo da gre!
Če so te ti odgovori odvrnili od nakupa bi bilo to napak. Odločiti se moraš sam; če ti je avto všeč in odgovarja tvojemu stilu življenja ga vzemi! Citroen je znamka, ki nekaterim zleze pod kožo (samo riziko – glede okvar je pa verjetno večji kot da kupiš hondo, toyoto…). Vseeno poročaj za kaj si se odločil!
lp