Najdi forum

Lepo pozdravljeni kolegice in kolegi popotoniki,

s punco nameravava it poleti za pet tednov v jugovzhodno azijo – Tajsko in Burmo.
Vse, ki ste že bil v Burmi bi vprašal:
koliko časa bi vi namenili Burmi in koliko Tajski?
ali ste se kaj cepili/jemali kakšna zdravila za potovanje?
ali so še kakšne posebne informacije, ki jih je treba vedet, preden se odpraviš tja?

Hvala za vse odgovore,
lp, Miha

Menjajta denar v Yangonu, kjer je najboljsi tecaj – okoli Sule Paya, na crno seveda. Bankovci za 100 ali 50 USD imajo najboljsi tecaj, prav tako tudi 50 ali 100 evrov ne menjajo slabo. Nizje bankovce shrani za placevanje spanja in vstopnin oz. za letalske karte iz Mjanmara. Bankomatov ni. Internet zelo omejen, v mnogih krajih pa sploh ne. Antimalarike dobis ze za 2 USD/skatlo, prav tako tudi vso ostalo medicino lahko mirno nabavis tam (npr. tablete proti driski). Javni prevozi so v glavnem pocasni, razen glavnih cest (Yangon-Mandalay)… ko je pri nas poletje, je pri njih dezevno obdobje, tako da vprasanje, kako je s prevoznostjo cest; glede tega imajo na Tajskem dosti boljso prometno infrastrukturo. Vzhodno od Taunggyi (oz. ce vama je bolj znan Inle Lake) pa do Kyaing Tonga (Keng Tung) je cesta za tujce zaprta – ce imata v mislih pot po kopnem proti Tajski (Mae Sai/Tachileik mejni prehod na severu Tajske oz. Vzhodni Shan provinci). Tam bosta morala leteti.
Priporocam cepljenje proti steklini, ker je okoli vasi in templjev precej psov in so nevarni (hmm, vsaj meni so se zdeli, potem ko so obgrizli sopotnika in je potem moral cepljenje 5x ponoviti, ker se je zbal stekline). Tako da priporačam vsak kako palico za zraven… pa seveda svetilko za zvečer, ker povsod ni elektrike.
Uzivajta…

Super hvala

glede prometnih in letalskih informacij, sem veliko brskal že na Thorn Treeju in so vsi potrdili, kar si ravno povedal. Glede stekline pa so mnenja deljena (stupid americans se hočjo cepit proti vsemu, kar leze in gre, stupid australians pa proti čist ničemur), zato mi kar prav pride takle primer iz prve roke.

lp, Miha

Myanmar je bil meni osebno najbolj zanimiv okoli Inle Lakea. Rangoon in Mandalay zanimiva mesta in pa bagan kjer si lahko ogledas se vec pagod kot si jih ze videl… nobenih problemov z oblastmi potencijalnimi zasledovalci in tajnimi agenti vlade.. 🙂
ljudje prijazni in ustrezljivi, ne za denar…
tam kupis antimalarike najbolje kar v bkk in jih imas s sabo da jih pojes ce imas probleme. sam se ne zastrupljam in si ne unicujem potovanj z antimalariki in njihovimi stranskimi ucinki.
autan si kupi tu!
vizo za myanmar si zrihtas v bkk sam ali preko agencije, sam si jo lahko v enem dnevo preko agencije cca 2-4dni.
uzivaj!!

damjanc

1. jaz bi si razdelil 3:2
2. morda proti hepatitisu A? Sploh če veliko potuješ po državah s slabšimi higijenskimi pogoji.Ti ni potrebno toliko pazit pri hrani :))
2a.kar pa se malarije tiče… Se mi zdi, da je trenutno kar v modi iti v trope brez antimalarikov…
Sploh zaradi njihovih “stranskih učinkov”. So seveda tudi posamezniki, ki jih ne prenesejo. Pri sebi stranskih učinkov nisem opazil še nikoli. Pa tudi pri moji mali hčerki ne. V Burmi sem jih jedel (meflokin). Če jih ne boš jedel (zlasti v Burmi), znaj ukrepati v primeru “čudne gripe” (diagnoza?, terapija?).
3.?

LP,
Blaž

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close