BURMA-VIETNAM
Hello potepuhi! 🙂
A tudi vas srbijo prsti in bi se radi sli malo potepat? 🙂 Mene ful mika, da bi sla za novo leto kam v Brumo in po moznosti se v Vietnam. Je kak potepuh, ki ga to zanima? 🙂
Fajn bi bilo, ce bi se slo za kaka dva meseca ali vsaj mesec pa pol.
P.S.: Iscem potepuha.
Zanima me, ce je potrebna viza za ti dve drzavi in koliko je drag Vietnam?
Zivijo sonce!
O Burmi je bilo zelo veliko recenega na popotniskih oglasih pred mesecem dni INFO-BURMA. Poglej si te maile in veliko bos izvedala o teh zadevah. Tudi Vietnam je bil ze zelo pogosto na tapeti. Sicer pa je za obe drzavi potrebna viza. Najceneje je, da si jo naredis v sosednjih drzavah. Obicajno je to Bangkok. Sicer pa premisli – dva meseca za dve tako veliki drzavi? Bil sem dva meseca v Laosu in Vietnamu, pa je laos proti Burmi trikrat manjsi pa sem ga videl delcek (slabe ceste, upocasnjeno potovanje, pa itak si vzames cas in potujes pocasneje). Premisli!
LP, Kefo.
Torej sonce=Tija?
Tudi jaz nacrtujem potovanje v Myanmar, ampak ne za novo leto – iz vec razlogov:
1. vreme je ze nekoliko hladnejse, zlasti v bolj goratih predelih (ponoci lahko pade tudi pod 0)
2. za novo leto vsi drvijo na pocitnice in je vse drazje.
Skratka moj predviden cas potovanje je skrajni konec oktobra in november. V oktobru se konca dezevna doba, vreme je lepo, rastje je bujno, ceste so lazje prevozne itd.
Moja predvidena pot je: let do Bangkoka, ureditev vize in karte do Yangoona in let v Burmo, kjer bi ostal vse mozne dni (torej 28 dni) in potem let nazaj v Bangkok, kjer ne bi ponovno vstopal v drzavo, ampak bi si skalkuliral tako, da bi pocakal v transferju na let proti Evropi.
Sicer obstaja moznost direktnega leta in vize prek interneta, a o tem potrebujem se dodatne informacije in vzpodbude.
Tudi jaz sem brez sopotnika. Ampak glede iskanja popotnikov, ki jih sam ne poznam, nimam izusenj, sem pa sreceval dosti ljudi, ki so bili razocarani, tako da, ce bi bila za to varianto, moram reci, da bi te rad prej spoznal – tvoja pricakovanja od potovanja itd. Brez zamere… Res ne zelim, da ce se skupaj podajava na to potovanje, da bi bila potem ob razocarana zaradi naju.
Lep dan,
Kefo.
P.S. Odgovor mi kar poslji na e-mail, da ne bova tratila prostora na portalu.
Halo sonce!
Evo, tudi mene zanima potovanje v JV azijo v sredini decembra, čeprav mislim da je že malo pozno za letalske karte, vsaj one bolj ugodne.
Bolj kot nad Burmo sem navdušen nad kombinacijo Južni Vietnam- Kambodža!
Če ti je interesantno, se javi na mali_mate@email.si
Cheerz. mate
Forum je zaprt za komentiranje.