Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice BURMA/TAJSKA – izstopna taksa

BURMA/TAJSKA – izstopna taksa

Zanima me podatek o višini izstopne takse iz Burme in iz Tajske ter v kakšni valuti jo moraš plačati.
Hvala!

Verjetno misliš na letališko takso – vsaj za kako drugo “izstopno” jaz ne vem in je tudi nisem plačeval.
V Yangonu je meni ni bilo treba plačati (verjetno je sploh ni), v BKK je bila 500THB – v THBjih

Iz Burme 10$, placljivo v dolarjih.
Tajska 500batov.

ja, potrdim izkusnjo izpred manj kot meseca… Tajska 500 bahtov… US$ ne sprejemajo…

Aja, še to: če si v BKK na letališču v tranzitu (torej ne zapuščač mednarodnega prostora) ti seveda ni treba ničesar plačati.

Hvala za vaše odgovore glede takse.
Dodatno, bi še prosila za informacijo glede prevoza iz letališča v mesto (ali obratno), predvsem kakšne so izkušnje s cenami tako v Yangunu kakor v Bagkoku.

Prevoz s taxijem:

Letalisce – Bangkok 240bat (7$)

Letalisce – Yangon (4$)

Zdravo,

BANGKOK
Cena pri meni je bila malo dražja (mogoče je bila moja nastanitev bolj oddaljena!)
taksi1: letališče-China town (tj center) 325 THB
taksi2: China town (prišel v hotel)-letališče 500 THB
Za nazaj je bilo res drago, samo (zaradi prtljage) ni šlo drugače.

Lep pozdrav,
Tommy

Aya,

Tudi glede izstopne takse za Tajsko ti lahko povem:
500 THB nujno v bahtih!

Bil sem kar malo presenečen, ko so me na takso pri check in-u prijazno opozorili. Midva sva imela pripraljene bahte za pretežko prtljago (pri prtljagi so nama pogledali čez prste), pa sva jih porabila za to. Drugač pa imaš banko/menjalnico na vsakem vogalu letališča (na letališču je malo vogalov, menjalnic pa kar nekaj, tako veliko je!)

Lp
Tommy

aja… iz Khao Sana je bil taksi po taksimetru okoli 240Bahtov… s tem, da ni sel bo avtocesti, ki jo je treba se extra placati (cirka 100 bahtov).

Sem se pa ze pred odhodom zmenil za 300 bahtov, po taksimetru ni hotel noben peljat na letalisce… niti pod razno, s tem da so prvi taksisti zahtevali po 600 bahtov!!!

jorgeben, peljejo po taximetru, peljejo, samo si bil neucakan in nisi cakal.Stavim, da med dvajsetemi eden pelje po metru.

Eno vprašanje tako na hitro, ali je 250-300 bahtov za taksi od letališča do centra na osebo ali je cena enaka ne glede na število oseb ?

Hvala za odgovore.

Cena je na taksi, ne glede na st. oseb.
Gre pa iz letalisca v center tudi avtobus za 150 batov (na osebo).

Najnovejše info glede taks so:

Myanmar 10 $ – obvezno v (lepih, novih,…) dolarjih

Tajska – naj bi bilo 500 batov, vendar midva nisva plačala nič, ker je bila že zajeta v ceni karte.
To je baje nekaj novejšega od letos!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close