Burma direkt
Vizo dobiš na http://www.visa.gov.mm/
Miha,
za redne linije mi ni znano in niti ne verjamem, da katerakoli družba leti iz Evrope direktno v Yangon.
LAUDA AIR pa ima tedenske čarterske lete iz Dunaja v Yangon, potem pa preko Phuketa na Tajskem (kjer imaš možnost prekiniti potovanje) nazaj na Dunaj. Ampak ta čarter obratuje le v sezoni, torej pozimi (točnih datumov žal ne vem) in je namenjen tistim, ki so rezervirali celotno turo po Burmi. Je pa sigurno možno dobiti samo letalsko karto, ampak močno dvomin, da se ti bo to izplačalo. Jaz bi ti vseeno priporočal, da letiš preko Bangkoka (saj lahko takoj nadaljuješ potovanje). Že tako bo ceneje, še ceneja pa bo, če se v Bangkoku ustaviš za nekaj dni in si tam urediš vizo ter letalsko karto do Burme (prihranil boš okoli 100 USD).
Če se vseeno odločiš za pot brez postanka, je najbolje, da si vizo urediš v Berlinu (jaz sem tako storil in je vse šlo brez problema). Pokliči jih oz. jim pošlji faks ali mail, potem pa ti bodo poslali obrazce, ki jih moraš skupaj s potnim listom in fotografijami poslati v Berlin. Jaz sem dobil potni list nazaj v 12 dneh. Cena je 25 EUR + 7 EUR stroški poštnine za Slovenijo.
Botschaft der Union Myanmar,
Zimmerstraße 56 / 6
10117 Berlin
Telefon: 0049 30 206 15 710
Fax: 0049 30 206 49 757
E-Mail: emb.my.berlin@t-online.de
Uradne ure: ponedeljek – petek 09.30-16.30
Lep pozdrav,
Pepson
Zivijo,
jaz sem bil decembra in januarja cca 2 meseca s kolesom
po Burmi. Sla sva iz Brnika do Frankfurta, nato pa z Malaysia Airlines
do KL in nato v Yangoon. Full dobra varianta, kolesa free, pa se MA
je zelo prijazna druzba, ne kot AA, ki te hoce samo nategniti.
Vizo sva si uredila on-line, v Yangoonu na letaliscu vse brez problemov,
vizi za oba s stroski vred 90 $. Ce te se kaj zanima , vprasaj,
drugace pa uzivaj v najbolj zanimivi SEA drzavi.
lp Oskar
Forum je zaprt za komentiranje.