Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Bunda Vs. plašč

Bunda Vs. plašč

Eno vprašanje.

Ker se odpravljam v kraje, kjer je redno -20 stopinj, kvečjemu še manj, bi rabla neko izjemno toplo vrhnje oblačilo.
Pa me zanima – kaj bolj greje, neka ultra-super-duper-hitech-smučarska bunda ali volneni plašč? Morda kaj drugega?
En volnen plašček (da je res 80% volne, ne nek umetni material) sicer imam, ampak se mi ne zdi kaj pretirano topli, ker je zelo tanek. Tak da si bom itak mogla neke kupit…samo ne vem kaj.

Te bunde so ful drage, kvaliteten plašč pa tudi…in se ne bi rada zaj**ala z nakupom, ker grem za dalj časa.

Pa čevlji…ne vem, a je bolš met bulerje al podložene škornje….sicer so škornji bolj topli in prijetni, vsekakor pa niso tak trpežni in vzdržljivi kot bulerji…

Skibucke + puhovka, če je res tako mraz.

Pa kam greš – na Aljasko?

Ker tam boš v kakem plašču zmrznila še preden ven iz bajte prideš. Pa tudi naše puhovke ne vem če so za tako mrzle kraje. Jaz bi raje kupila tam. Prav zako obutev.

po moje bo volneni plašč glih komaj za po stanovanju. za zunaj a-a I don’t think so

smučarska bunda je tud tak tak… najbrž se ne misliš tam rekreirat, ampak rabiš nekaj, da te ne bo zeblo.

po moje bo najbolje eno številko večja puhovka, spodaj pa več plasti oblačil. plasti so bolj važne, kot super duper tehnološko sr***
obutev bi pa raje kupila tam, ja.

Na polarni krog grem za pol leta 🙂

Saj sem razmišljala, da bi si gori kupla. Samo je problem, da je že itak vse noro drago in za stvar, za katero bi tu dala recimo 250€, bom gori dala 400€.
Fajn bi blo met kaki plašč v stilu ruske vojske, lol, če bi se dalo kaj dobit. Al pa kaka Spyder bunda. Ne vem, kaj je bolš. Sam nočem zmrznit.

Ne vem, ce bos pri nas dobila kaj primernega, mogoce ce pogledas po spletu v kaksni internetni prodaji, ker za take temperature so posebna oblacila in obutev. Mogoce ce pri nas najdes kaksno ekstra obilno polnjeno puhovko, pa tako dolgo do kolen in obvezno s polnjeno kapuco.

A ti jaz svoj plašč sposodim 🙂

Mi je prijazna tašča podarila njen stari plašč.Zakon je,še švicam v njem pozimi.
Se vidi da je odraščala na Poljskem ,kjer so tudi hude zime

Jaz pa mislim, da bi bile OK tudi stvari, ki jih pri nas prodajajo v športnih trgovinah recimo. Tiste puhovke iz Zare ipd. so itak en drek vredne.
Sicer pa, a se ti zdi vredno pol leta zmrzovat zaradi 150 evrov? 🙂

Pred leti sem si kupila v “KROJ-u”, ne vem, če firma še obstaja, usnjen plašč do kolen, podložen z pravim zajčjim krznom.

Sem sicer kot kakšen “fašist med II. svet. vojno”, ko ga oblečem, vendar je vreden, ker je zelo topel in ga ne menjam za nič na svetu. Imam ga že cca 10 let. Verjetno se še dobi kaj takega.
Ni pa bil najbolj poceni, vem, da sem ga vzela za 3 čeke.

Jaz imam z krznom podložen plašč in kučmo. Oboje sem kupila v Rusiji in je tam funkcioniralo v nulo.

Tukaj pa oblečem res ob hudem mrazu, ker ne maram da me razne Jadranke gledajo križem.

Torej v tistih krajih krzno ni nič zaničljivega ampak preživetje v mrazu ki ga razne super puhovke ne dajo.

Verjemi da se ti bo nakup splačal in obrestoval. Krzno je večno.
Saj ni treba da zgleda kot plašč starih mam. Moj na zunaj razen modnih dodatkov sploh ne izgleda da je.

Res? Kam točno? Kaj boš pa delala tam?

Ker sem pogosto v rusiji, kjer so res ekstremne temperature pozimi, večina tam prisega na krzno, baje je najtopleje, jaz imam pa puhovko plašček do kolen pa potem škoenje (podložene) do kolen, dvojne nogavice obvezno, šal, kapa, rokavice in se da zdržat tudi okoli -30 🙂

Puhovka s kapuco do kolen,pa orng škornje,tud do kolen.

Ja, sam ne vsaka puhovka. So ene, ki jih nosijo za takšne razmere, pa sem pozabila kako se jim že reče. Na ramah imajo tak krogec rdeč.
Bom probala pobrskat.

… v tem ne zmrznes …. garant 🙂

bzzzz

Vsak dan menjam brisace in likam kuhinjske krpe :)

Plašči, ki jih dobiš pri nas, povečini absolutno niso primerni. Čisto pretanki in premajhen delež navadne volne.

Po moje ali res topla puhovka, pa dolga, da te greje tam do kolen. Ali pa celo krzno, pa še zdaleč nisem pristaš krznenih izdelkov. Ampak polarni mraz pa le zahteva svoje.

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close