Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bulica v dojki desetletnice

bulica v dojki desetletnice

Hčerka, stara deset let, ima v dojki bulico velikosti lešnika. Bulica je okrogla, gladka in premakljiva. Ob pritisku jo boli. Naj povem, da so njene dojke še precej nerazvite. Zelo sem zaskrbljena, seveda gremo popoldne k zdravniku, a bi vseeno prosila za vaše morebitne izkušnje. Hvala.

po vsej verjetnosti je zamašena cista lojnica.

pa desetletnice nimajo raka na dojki. brez skrbi…

mogoče kakšna žleza?

poročaj jutri kaj ste opravili.

Imela sama take težave kot otrok – razvijajo se žleze, mene je zelo bolelo.

Tega je že zeloooo dolgo, kar so meni začele poganjati prsi, vem pa, da se je začelo z malimi bunkicami – ja, prav bunkica je bila na otip, katera je potem počasi rasla.

Ko so meni začele rasti prsi, sem tudi imela “bulice” (kot bi bila neka kost), bilo je trdo in bolelo je če sem pritisnila. To na obeh, čisto pod bradavico.
Ker prsi nikoli niso čisto sorazmerne, posebno ko rastejo, so razlike včasih kar očitne…

Jaz v primeru, da gre za zatrdlino na sredini (pod bradavico), ne bi še delala panike. Če je pa bulica kje drugje in če jo v kratkem ne bo začelo boleti še na drugi strani, potem pa seveda, kar k splošnemu najprej.

Tudi pri naši 9-letnici se je pojavila bulica. Šli sva k zdravnici, povedala je, da se je punca pač začela razvijat in da je to normalno. Kaka 2 mes. jo je kar močno bolelo na dotik, zdaj je bolje. Sem se pa jaz tudi prestrašila.
LP

Ste me malo potolažili, tudi jaz mislim, da gre za začetek pubertete. Moja tudi – ali je bulica izginila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close