Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bučni cvetovi

bučni cvetovi

Babi je pisala o rižu z malimi bučkami in cvetovi, pa o ocvrtih cvetovih. Zanima me, ali so dobri tudi moški cvetovi, tisti brez malih nastavkov bučk? Ali jih pripravljaš še kako drugače?

In kakšne so “kmečke kumare”? Iskalnik mi pod tem imenom ni nič pokazal.

LP, Astra

Astra, dobri so, dobri tisti moski cvetovi brez nastavka – samo dolg pecelj.

Tiste sem pomakala v palacinkino testo. One z majceno bucko sem pa naredila za k rizu. Najprej samo malo poprazila narezano buckico, na koncu dodala se na pol ( podolzno) prerezan cvet. Vse skupaj je zelo hitro narejeno; bucke se malo al dente. Na koncu dodam petersilj in cesen, odstavim in pokrijem, da se malo usopari.

Cvetovi so najboljsi tisti se malo zaprti, ne prevec razcveteni. Rumeni del ne sme biti ovenjen.

Za kmecke kumare se nisem slisala:(( Je to vrsta kumar ali na dolocen nacin narejena jed iz njih?

Lep pozdrav Babi

Mislim, da so kmečke kumare kumare s krompirjem (mi jim rečemo “tople” kumare).

Kmečke kumare so približno take:

Kumare olupiš, prerežeš po dolgem na polovico in z žlico odstraniš seme,
poplakneš pod tekočo vodo in naribamo. Osolimo in pustimo, da spustijo
vodo. Ožmemo.

Na maščobi prepražimo čebulo in moko (svetlo prežganje), dodamo ožete
kumare in na hitro popražimo, zalijemo z vodo. Lahko dodamo strt česen.

Nato dodamo posebej skuhan krompir, ki smo ga poprej pretlačili v pire.

Po potrebi ponovno zalijemo z vodo, odvisno koliko goste želimo. Osolimo in popopramo. Prevremo in to je to: Kmečke kumare. Včasih so jim rekli tudi
ajnprejeve murke. Zraven se poda kuhana govedina (lahko tista iz juhe).

Hcerkina prijateljica, ki ima omo v Mariboru, je pri nas naredila nekaj podobnega:) Vem pa, da sem morala nabaviti smetano, ker jo je dodala tem murkam. Bilo je okusno:)

Lp

Seveda lahko po želji dodate tudi smetano.

jaz kumar ne delam s prežganjem, samo kislo smetano dam noter in malo v mleko namočene žemlje.

mmm, čez vikend bomo pa jedli koprov zoc :)))

Babi, hvala za nasvet o cvetkah, pri nas so bučke ponorele, cvetejo sto na uro, (in so poleg paradižnika še edino, kar mi NISO pojedle srne) … :(((

Najlepša hvala! Pa pojdimo naprej: kaj je to koprov zoc?
LP, Astra

Tinkara:) , ce bos naredila palacinkino testo z ajdovo moko,….je okus tako poln, njami:))))

Tudi mene zanima ta koprov zoc. Je mesna ali brezmesna papa? Verjetno je v njem veliko koprove zacimbe.

Ze zadnjic sem hotela omeniti ob pojedini srnic:)

Pri nas je v sadovnjaku( blizu gozd) majcen vrticek, ograjen z res licno ograjico iz samih kanel ( trsje) – vse lepo pristrizeno na enako visino.
Zgleda prav lepo in srne se je izogibajo:)))

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close