Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučna semena

Bučna semena

Kako se sušijo bučna semena v pečici? Letos imamo dosti buč in zelo radi imamo tudi slana pražena bučna semena. Kako bi jih lahko naredila doma?

Hej,samo po spominu. Moja nona je bucna semena osusila v mlacni krusni peci,kasneje pa v pecici od stedilnika.Vem pa,da jih sproti imela na deski na jesenskem soncu. To smo otroci oluscili in jedli. Sama pa golice popecem v pecici kot mandlje in lesnike.(enako tudi neoluscene).
Sicer bos dobila kaj bolj kokretnega od poznavalcev. Lp Babi

Kako dolgo in pri kaki temperaturi?

Če sem kaj razumela, potem pod 65°C tako dolgo, da se dobro posušijo. Najprej pa jih na hitro namočiš v morsko vodo, da so primerno slane.

LP

Sosi

Pri nas jih je od buč kar nekaj ostalo in sem jih najprej za 10 minut namočila v vodo, da sem jih malce sprala potem pa na krpo za kakšno urico, potem pa sem naslednji dan dala na pekač in jih v pečici nekaj časa grela na 100C tko 5 minut, da se je pečica bolj segrela potem sem jo ugasnila in malce odprla, tako sem postopek nadaljevala dokler na probo niso bile dovolj suhe…..

Jaz sem letos naredila duhca iz buce in sem potem bucna semena preprazila kar v ponvi, pa so super ratala. Prazila sem jih brez mascobe, kaksne pol ure na majhni vrocini (2 od 6 na elektricni plosci). Pa so super ratala. 🙂

Ups, sorry, tole je bila pa slaba formulacija, da sem dvakrat napisala, da so super ratala. To je pa tako, ce clovek zadevo kar takoj poslje, ne da bi prebral za sabo, kaj si napisal… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close