Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BUČKIN KOMPOT z okusom po ananasu

BUČKIN KOMPOT z okusom po ananasu

Pozna kdo recept za bučkin kompot z okusom po ananasu brez alkohola?
torej vina ali ruma’????

pa še nekaj.Se da pri receptih iz ruma ali vina nadomestit z kakšno drugo alkoholno pijačo in je ravno tako dobro?
Je kdo že naredil kompot iz rdečim vinom?

bučke imajo tako nevtralen okus, da jih lahko zamenjaš za karkoli. verjetno, če jih skuhaš v ananasovem soku, bodo imele okus po ananasu.

kar se pa alkohola tiče, rum ima specifičen in drugačen okus od vina. če je rum, pol vino ne paše in obratno…

Po tem receptu ga dela moja soseda in ima res okus po ananasu:

Potrebujemo:
2 kg podolgovatih zelenih buč ( mišljeno je že olupljenih in narezanih, pripravljenih za vlaganje, brez sredice, ki jo zavržemo )
2 dcl jabolčnega kisa
2,5 l vode
80 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
skorjica cimeta
3-4 klinčke
½ škatlice/vrečke citronke

Manjše steklene kozarčke na šrauf.

Buče olupiš z nožkom za lupljenje buč. Sredico buč izrežeš in zavržeš Preostali del buče ( ki je debel približno 2 cm ) pa zrežeš na manjše kockice. Buče daš v večjo plastično posodo in jih zaliješ z vodo ( ne tisto, ki je navedena v zgornjem receptu – 2,5 l ) ter vliješ noter tudi kis in pustiš stati 24 ur; vmes pa tudi malo premešaš. Naslednji dan buče odcediš in dobro spereš. Pusti na cedilu, da se odcedijo.

V večji lonec naliješ 2,5 l vode + vanjo vmešaš 80 dag sladkorja ter vanilijev sladkor+ ½ škatlice citronke (ali pol vrečkice citronke )+skorjico cimeta + 3-4 klinčke ter vse skupaj zavreješ in vsuješ noter buče ter kuhaš 3-5 minut ( od takrat ko voda zavreje se morajo kuhati 3-5 minut ).

Kozarčke daj v vročo vodo, da se segrejejo oz. v pečico na 100 stopinj. Iz kompota poberi ven skorjico cimeta in klinčke. V kozarčke vlij nato pripravljen kompot z bučami, zapri, zavij kozarčke v deko in pusti 3 dni, da se ohladijo.

Taja 2 najlepša hvala.tak recept sem iskala ja.

nisi zastopila vprašanja.spraševala sem za različico brez alkohola z okusom po ananasu.

Ravno danes smo sprobali naše ananasove bučke in so odlične. Še moj dragi jih je pojedel 🙂

Recept:
Bučke narežete na koščke, jih naložite v dva kozarca in vsakega posebej segrevate v mikrovalovni pečici po 5 min. Nato pretresete v en kozarec. Dodate cca. 1 dcl ananasovega sirupa in prekuhano vročo vodo.

In to je to. Po treh dneh smo zmazali kozarec za malo šalo. Jutri se lotimo večje količine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close