Najdi forum

bučke

lep pozdrav,
danes delam rižoto z bučkami; imam tiste temnozelene povprečne velikosti in tiste mini mini svetlo zelene. dala sem jih v slano mrzlo vodo stat15 minut- z željo, da ne bodo grenile. sem storila prav? a lahko še kaj storim; ker zmeraj grenijo:((
kako pa ve dlate tako rižoto?lep dan!manca

Meni bucke nikoli ne grenijo, pa jih nic ne prepariram. Enostavno jih narezem in uporabim. Le ce jih imam ze dlje casa v hladilniku in se mi zdijo sumljive, jih pred uporabo probam in zavrzem grenke (mogoce 2-3 na leto, res redko).

Za rizoto pa le preprazim cebulo na olju, dodam bucke, zacinim. Za barvo dam vcasih se malo paradiznika ali pa kar mezgo. Na koncu dodam riz, premesam, da postekleni, zalijem z vodo. Vcasih se spomnim posipati z malo svezega petersilja, najveckrat pa je to vse.

lp!

Rižoto delam tako kot Muša. Pa tudi sicer bučke vedno uporabim sveže brez predhodnega namakanja. Mlade so mi sploh najboljše kar surove. Pojemo jih precej pa se mi res še nikoli ni zgodilo, da bi grenile.

Jaz rižoto pripravim podobno, samo, ko riž postekleni ga malo zalijem z belim vinom in ko ta izhlapi dodam juho, če jo imam ali pa kar z navadno vodo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close