Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke v omaki za testenine-recept??

Bučke v omaki za testenine-recept??

Zdravo!
Zanima me, če ima kdo dober recept kako pripraviti bučke za na testenine?
LP, Nuška

Hej

Tole sem našla v eni izmed jamijevih knjig in zame je zakon. Sem ravno danes jedla:)

Na olivnem olju prepražiš česen, dodaš bučke (le te prej narežeš na majhne koščke->glede velikosti pač po želji), zaliješ s sokom ene limone(jaz jo kar enostavno stisnem), dodaš še svežo bazilko(list ali dva sesekljana). Nekaj časa dušiš nato dodaš še testenine(ki si jih poprej skuhala) ter vse skupaj premešaš….
pa dober tek

lp tea

jaz sem to enkrat že napisala pod en naslov od bučk. Probaj najti.
Na hitro:
na čebuli popražim ful na koleščke narezane bučke (tudi 1kg). Dodam narezane gobe, šunko na trakce zrezano, česen, sir, kislo smetano. Vsako sestavino malo “potenstam” nato dodam naslednjo.
Toda dobro je tudi ali brez gob, ali brez šunke ali brez sira…itd….
– kombiniraš lahko po okusu in pač-kar imaš pri roki.

Je pa božansko, bolje kot mesna omaka (meni in mojim).
To preliješ po testeninah (jaz delam to samo z “metuljčki”). Obvezno dodaš origano ali mediter.začimbe pa lahko malo popra .

lp, nnat

jaz prepražim čebulo, dodam na majhne koščke narezane bučke, prepražim,dodam paradižnik ali pa mezgo, začimbe in skuham, hitro enostavno, dobro. Včasih sem dodajala še sojine kosmiče, lahko pa dodaš še kapre ali tuno ali olive.

Hej!

Meni je pa najbolj vsec tako: majhne bucke narezane na kolobarcke v primerno ponvi na olju zelo na hitro poprazim( kot bi bilo na zaru), da ne uspejo spuscati vode;dobijo tako skorjico. Dodam nasekljan petersilj in cesen, sol, poper,malo pomesam in pokrijem, da se arome prepojijo.
To dam med riz, kuskus in na pasto. Preprosto in okusno, kot bi bile gobice.
Sama nimam rada smetane, lahko jo pa dodas. Lp

najraje imam cukine- narezem jih na tanke kolobarcke ali trakce. na olju poprazim salotko,da postekleni,dodam bucke,na hitro poprazim- sol,poper-malo zacimb in stresem cez vroce makarone. po vrhu potresem se z majhnimi koscki masla / omaka je precej “suha” /…po zelji se s parmezanom. narejeno je res mimogrede . vcasih potresem se z grobo narezanimi kaprami. lp petra

Delam tako kot Babi, le da na koncu dodamo še gorgonzolo in kislo smetano. Mljask. Za še boljši okus, pa včasih prej popražim še malo pancete.
Špela

Ni ravno omaka- a kadar dam pečt mladi krompir v pečico, obvezno dodam kar vmes bučke in korenje- narezano v velikosti kot krompir: najprej na četrtine (ali polovice) po dolžini, potem pa še enkrat po “širini”, da so krajše “palice”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close