Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bučke – surove?

bučke – surove?

A se bučke lahko uživajo tudi surove? To vprašanje se mi je utrnilo pri tisti reklami za sokovnik, kjer dajo tudi celo bučko (tiste zelene, podolgovate).
Pa slišala sem tudi, da se menda lahko nariba v solato itd. – a je to res?
Hvala in lp, Maja

Res LP Silvia

še nekaj besed:
Bučke so pravi poletni dar. Vsebujejo veliko vode in malo kalorij, imajo veliko vitamina A, ki je dober za našo kožo in celice ščiti pred staranjem. V bučkah je precej mineralnih soli, kalija, fosforja in železa. Vsebujejo le en odstotek maščob in zelo malo ogljikovih hidratov, so zelo lahko prebavljive in primerne za dieto. So prijetnega, blagega okusa, zato se odlično ujemajo z drugimi okusi. Bučke lahko pripravimo na veliko načinov, lahko jih ponudimo surove, pečene, na žaru, nadevane, v raznih omakah…Zelene bučke ali zeleni zucchini so najbolj razširjene, včasih pa lahko dobimo tudi rahlo rumene bučke.

No pa lep pozdrav Silvia

Hej! Ko jih naribane malo posolim, mi prav prijajo tudi surove:) Lp

Pri nas jih tamal občasno gricka, kadar kuham in pripravljam za to zelenjavo, hoče ali korenje ali zelje ali…….da gricka, vse surovo……pa mu ni nič narobe…

Jih pa v tujini narežejo na tanke kolobarje in jih dodajo take brez vsega h solati….

mlade bucke- najraje cukine- narezem na kolobarcke, malo posolim,popram,pokapljam z limono in vcasih dodam se malo kisle smetane.
lp petra

narezane na kocke dodam paradižnikovi solati

Narezane na tanke kolobarčke razporedim po krožniku, pokapam z limoninim sokom in olivnim oljem in čez naribam parmezan. Nekakšen carpaccio. Pa tudi narezane v mešani solati so fine.

OK, hvala vsem, bomo poskusili! 🙂
Samo še nekaj, za vsak slučaj: a to torej velja za tiste zelene podolgovate? (temno zelena lupina?) (ker za nekatere okrogle buče vem, da se lahko jedo tudi surove)
hvala še enkrat in lp

surove uporabljam le zelene, manjse. ne vem,ce se lahko tudi katere druge!? nisem se poskusila. mogoce ti bo katera vedela povedati. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close