Bučke na več načinov
Tile recepti so mi danes prišli pod roko. Od kje izvirajo ne vem, se mi pa zdijo primerni za čas, ki prihaja!
Pa še Vesna bo prav uživala ob njih! ;)))
Sicer so zelo enostavno (kar malce pomanjkljivo) napisani, ampak večinoma ste že prekljene kuharice in mislim, da ne bo težav! Bo pa malo drugače, na vaš način, ideje so mi pa zanimive.
Nadevana rulada z bučkami in gobami (za 4 osebe)
0,5 kg gob
1 kg purana
10kom čebule
8 kom (??!!!) jajc (mal velik se mi zdi)
0,5 kg bučk
olivno olje, sol, poper, peteršilj, česen
Prepražimo gobe in bučke (na česnu, čebuli in olju seveda), ko se ohladi, dodamo jajca. (po moje bi šlo z veliko manj jajc).
Zavijemo v purana in spečemo. (Tu je pa kar nekaj možnosti pečenja, a ne? 😉 )
Nadevane bučke (za 4 osebe)
2 kom bučk
1 rumenjak (beljak stepemo v sneg)
7 dag šunke
7 dag sira
bešamel omaka
muškatni orešček, česenj, peteršilj, sol, poper
Bučke prerežemo čez pol in izdolbemo. Pripravimo bešamel in ga ohladimo. Šunko in sir narežemo na koščke. Rumenjak zmešamo med bešamel in začinimo. Dodamo šunko, sir in trd sneg. Z maso napolnimo bučke in jih gratiniramo.
Ocvrte buče (za 4 osebe)
1 kom buče
2 kom jajca
moka, drobtine, sol , poper
Bučke narežemo, spaniramo po dunajsko in ocvremo.
Pikantna solata iz bučk (za 4 osebe)
1 kg mladih bučk
sesekljana zelišča (?? po vaši želji in okusu)
majoneza
kapre, sol, gorčica, kis
Bučke naribamo, dodamo čebulo, zelišča in sol. Prelijemo z omako iz majoneze, kaper, zelišč
Lazanja z bučkami (za 4 osebe)
0,5 kg bučk
0,2 l smetane
5 kom jajc
poper, sol
“plošče” za lazanjo
Bučke naribamo in prepražimo. Med “plošče” nadevamo bučke in na koncu zalijemo z bešamelom.
Musaka iz bučk (za 4 osebe)
1 kg bučk
3 kom jajca
0,5 kg mletega mesa
2 dcl mleka
2 dcl kisle smetane
peteršilj, sol, poper, voda, olje, maslo, moka, česen, čebula
Bučke olupimo, narežemo. Naredimo mesni hraše in naložimo v pomaščen pekač (plast bučk, plast mesa,…), na koncu polijemo z legirjem (kaj je to nimam pojma, po moje omakca?) in pečemo
Orli bučke
Naredimo pivsko testo in puče na ta način paniramo in ocvremo
Kot vidite so recepti napisani res malce preveč enostavno. Vendar pa so ideje zanimive in jih lahko uresničite z vašimi dodatki in spremembami!
Pa dober tek!
Lp, Petra
ja,bucke bodo kmalu aktualne!! 🙂 receptov je pa malo morje. spomnila sem se se enega.
solata iz buck
potrebujemo: 2-3 bucke, 20dag makaronov /peresnike/,pinjole,crne olive, 1 cebulo, 10-15 mini paradiznikov,feta sit,baziliko,olivno olje,sol,poper
bucke narezemo na kolobarcke in jih na hitro poprazimo na olivnem olju/toliko,da se malo zmehcajo/. poberemo jih na kroznik in na istem olju poprazimo pinjole- lahko so tudi bucna semena ali…?ko jih poberemo iz olja,poprazimo se na kolobarcke narezano cebulo.
makarone skuhamo al dente,odcedimo in zmesamo z buckami,prazenimi pinjoli,paradiznikom,olivami,na kocke narezanim sirom,solimo,popramo.na koncu dodamo se baziliko…pokapljamo z limono in pustimo nekaj casa,da se okusi prepojijo.
lp petra
tudi jaz prilagam nekaj receptov, vrjetno sem jih dobila tukaj na forumu…tudi jaz imam rada bučke in nasplošno zelenjavo
PITA Z BUČKAMI
Bucke narezem na rezine, posolim in pustim, da spustijo vodo. Ta cas zmesam 1 jajce z 0.5 kg skute, malo kisle smetane, soljo in malo petersilja. V pekac polozim vleceno testo, tako da malo gleda cez rob, na to nalozim v vec plasteh bucke in skutno zmes, na vrhu pa pokrijem se z eno plosco testa in cez to plosco zapognem robove, ki so prej viseli cez pekac. Premazem z jajcem in pecem 30min na 200 C.
To ni cisto prava pita, ker uporabljam vleceno testo, ampak meni je tako boljse, kot pa ce bi delala pravo krhko testo za pito. Vcasih dodam v filo se sunko, vcasih pa kaksno drugo zelenjavo (npr. mlado koruzo, spinaco, melancane, itd).
Pasta z bučkami in orehi
70 g masla
1 čebula
450 g bučk
55 g sesekljanih orehov
3 žlice sesekljanega petršilja
2 žlici sladke smetane
sol in poper
parmezan
350 g testenin, skuhaj jih medtem ko delaš bučke
Na maslu prepraži čebulo, dodaj bučke, ko se zmehčajo, dodaj orehe, petršilj in smetano, soli in popraj po okusi. Zmešaj s kuhanimi testeninami, potresi s parmezanom in takoj ponudi.
Paprika polnjena z bučkami
Bučke narežite na kocke in jih z začimbami (sol, poper, čili) popražite na olivnem olju. Papriko prerežite na polovico in odstranite pečke. Napolnite jih z bučkami, prekrijte s skuto in po vrhu naribajte sir (trd polnomasten). V pečici pecite 20 minut pri 180 st. Celzija.
2 papriki
2 bučki
100 g skute
100 g sira
poper
sol
čili
olivno olje
Ta jed se v Mehiki imenuje Chilles rellenos
Narastek iz bučk
750 g bučk naribaš in posoliš, pustiš stati ca 20 min, nato ožameš. Žvrkljaš 3 cela jajca, dodaš stisnjen česen po okusu ( jaz dam 3-4 stroke), 1 šopek seseklanega drobnjaka, malo popraš, 20-30 dag naribanega sira (edamec, gouda) in ožete bučke, zmešaš. Posuješ z 2-3 žlicami krušnih drobtin, ponivno premešaš.. Zložiš v pekač, posuješ z 2 žlicama krušnih drobtin in kosmi masla. Pačeš 30-40 min na 180.
Toplo je zelooooo dobro, hladno je zelo dobro.
Gratinirane bucke ali malancani
Neolupljene bucke ali malancane narezes na kolobarje, posujes z vegeto, pustis toliko casa, da bucke spustijo vodo (da se razgrenijo) in na hitro (na vsaki strani prib. 2-3 minute) opeces na olivnem olju. Pecene bucke ozir. malancane nalozis v pomascen pekac (samo ena plas), na vsako rezino polozis rezino kmeckega sira (v trgovini so to vakumsko pakirani hlebcki, ki so posuti z papriko, poprom ali je dodan cel poper ipd.) ter das v pecico za 5 minut na 140 C oziroma toliko, da se sir stopi. Pred serviranjem potreses se z nasekljano svezo baziliko in sesekljanim cesnom.
Zraven lahko ponudis zelenjavni riz ali v kosckih kuhan krompir.
lp, Kira
Hej!
V casu, ko je bila hcerka tukaj,smo jih pojedli velikoooo. Najraje jih ima
narezane na kolobarcke in v teflonski posodi popecene,nato veliko petersilja in cesna,pokrijem in malo pustim,da se omehcajo.Seveda se zacimbe… To potem da k rizu,testeninam,mesu(ki ga malo poje)…
Zraven njih smo pojedli se 10 velikih jajcevcev,6 gomoljev sladkega janeza,
8 articok,8 rdecih in rumenuh paprik,1 kg belusev in se divje zraven,da o korenju,poru,mladi cebulci,solati,radicu ne govorim. Skratka – vsak dan-
Ljubim te,zeleno!
Bilo je lepo in danes ….Pozdravcek Babi
Tudi pri nas imamo skoraj vsi radi bučke, a gredo najbolj tiste, panirane (moka, jajce, drobtne) in ocvrte. Seveda, tisto najmanj zdravo vedno najbolj prija :o)
Lep dan vsem!
Vladka
1. MLde bučke v solati s trdo kuhanim jajcem.
2. MLade vendar malo večje prerežem na pol in jih polnim kot polnjene paprike, pri nas imamo te dosti raje kot paprike, ker nas potem nič ne napenja.
3. Na hitro prepražim na olju česen (par sekund) vržem notri narezane gobice in narezane bučke, posolim dišave, popram in prepražim. Uporabim kot prilogo k rižu, za rižoto, za pašto (dodaš malo bešamela – kisle smetane se izogibam, še boljše brez vsega). Lahko na to vržeš jajca in narediš omleto. LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.