Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke in malancane v skrinjo?

Bučke in malancane v skrinjo?

Zanima me, ali si shranite bučke in malancane iz domačega vrta tudi za zimske dni v zamrzovalno skrinjo? Namreč sedaj jih je ogromno, pa nimam izkušenj kako se jih da shraniti.
Ali kdo ve, kako se naredi zavitek iz bučk (sladek)? Tako kot jabolčni ali kako drugače?

Joj, ko je vprašanje zmrzovalna skrinja, sem vedno jaz na vrsti za odgovor :-))
Bučke narežem na kolesca in v vrečkah zamrznem. Tako jih uporabim skoraj za karkoli. Če jih želim tenstat, dam kar zmrznjene na olje in čebulo in česen. Tudi za juho jih uporabim tako, potem po potrebi s paličnim zmiksam.
Ali pa malo večje bučke prerežem po dolžini, izdolbem seme in kar tako zamrznem. Potem ko rabim, jih dam še zmrznjene v pekač, nadevam po želji (mesni, sirov, zelenjavni nadev…), potresem s parmezanom ali drobtimnami in zapečem.

Rezine melancan posolim, odcedim grenko vodo in popečem na žaru. Tako popečene zamrznem na pladnju. Za uporabo kar zamrznjene prelijem s česnom, peteršiljem in olivnim oljem, pa mogoče malo kisa-po želji, pokrijem posodo. . To naredim že zjutraj in za kosilo je solata še odtaljena in okusi prepojeni.
Ali pa zamrznjene melancane dam v omako za k testeninam, ko je že skoraj do konca narejena. Npr.paradižnikova, ali pa zelenjavna, super pa je tudi v bolonjski.

Zavitek iz bučk narediš tako: bučke naribaš, potreseš s sladkorjem in pustiš na cedilu kako uro, da dajo vodo, nato jih dobro ožameš in nadaljuješ kot z jabolki.

Ali je resno mišljeno “priporočilo”, da se potrese s sladkorjem?
S soljo se doseže, da zelenjava odda vodo. Po moji logiki se sladkor samo stopi in v stopljenem stanju odteče.

jaz bučke narežem na kocke ali jih naribam in lepo v vrečke in v skrinjo..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close