bučka špagetarica
Ne da mi miru, da se ne bi pohvalila. Včeraj sem namreč prvič pripravila bučko špagetarico s svojega vrta. Seveda sem morala prej na splet, preizkusiti razne variante angleškega poimenovanja, da sem končno našla navodilo za pripravo: celo bučo kar precej globoko našpikaš, nato jo skuhaš ali spečeš. Prerežeš na pol, z žlico odstraniš semenje, z vilico pa ločiš meso v dolgih vlaknih. Lahko toplo preliješ z najljubšo omako, jaz pa sem naredila solato in bila je odlična.
LP, Astra
Hej. Na linku Mise je zelo lepo vidna vsebina in oblika buče špagetarice. Jaz sem jih lani pridelala iz sadike, ki sem jo kupila pri Ruth v Podvinu. Za naprej sem sklenila, da bom pridelovala le še buče špagetarice – ker se ne razraščajo tako močno, buče hokaido in butternut – vse tri sorte zato, ker so dolgo obstojne, naredijo več plodov in so zelo okusne.
Moja varianta za kuhanje buč špagetaric je na sopari. Potem pa jih lahko uporabiš tako da kuhane špagetke dodaš zrezku v omaki, ali pa špagetke poliješ s kako kodro omako, ki jo imaš najraje. Seme pa je možno dobiti tudi že pri nas. Ruth Podgornik, ki je spisala tudi knjigo o bučah ga ima vsako leto na zalogi, ko greste v Italijo ga imajo v trgovinah z vrtnarskimi zadevami. Ko sem se peljala iz Vrhnike proti Ljubljani, po Tržaški cesti, me je zapeljala vrtnarija, kjer so na vidnem mestu postavili glinaste posode, žal ne vem katera vrtnarija je to bila, so imeli več vrst bučnih semen na izbiro. Naj se pohvalim, da sem prejšnji vikend na vrtu v Ribnem opazila, da me bosta razveselila že 2 plodova buče butternut, ki ima na zunaj obliko 8. Lep pozdrav Mica
Hej, Sonce rumeno – šele danes sem po dolgem času spet na forumu, zato ti šele sedaj odgovarjam:
– seme se kupila v Ljubljani – blagovna znamka Valentin od Semenarne.
– Vreže so dolge tudi po dva, tri metre, vendar je na vsaki po več plodov. Ena mi je celo splezala na bližnjo forzicijo, tako da je prav lep pogled na živorumene cvetove na grmu, druga pa okoli paradižnika, tako da zdaj poleg paradižnikov visi še bučka. Torej, če imaš majhen vrt, ji lahko narediš oporo, pa bo zavzela manj prostora.
Zaenkrat sem jo pripravljala samo v solati, vendar bo m poskusila še kako drugače, saj bo letina najbrž kar obilna.
LP, Astra
Forum je zaprt za komentiranje.