Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika buče,jajčevci=v skrinju

buče,jajčevci=v skrinju

pozdravljeni,

zanima me kako naj spravim bučke in jajčevce. Obožujem jih popečene na žaru. Ali naj jih prej popečem, ali samo narežem na rezine ?

hvala in l.p.

Hej!

Jaz jih obvezno popecem, pokapljam z olivnim oljem, cesen, petersilj, malo limoninega soka ,sol, poper – pac kot je tebi vsec ( skratka, kot bi jih naredila za sproti) in v posode iz alufolije ali od sladoleda in v zamrzovalnik. Tudi paprike tako pripravim. Vsi jih radi jemo – okus…,kot sveze pripravljeno.
Moje izkusnje so take. Lep pozdrav Babi

Jaz sem do sedaj vedno dajala v skrinjo surove. Za kakšno omako so dobre, za pečenje na žaru pa to ni vredu. Postanejo takšne mehke. Bom pa vsekakor letos probala tako kot Babi.
Babi, daj zaupaj mi kako postopaš potem, ko jih vzameš iz skrinje? Ali potem uporabljaš to izključno za solate, ali greješ tudi? LP

Hej, Evita!

Je preverjeno dobro in imenitno, ko vzames ze narejeno.Lahko zdaj poskusis eno porcijo, jo zamrznes in cez dan dva poskusis. Ves, okusi so razlicni.

Odtajam na sobni temperaturi in jemo kar tako namesto druge zelenjave. Zelo se prileze s popecenimi kruhki.Moz si kar nanje da.Vcasih narezem gor se malo mozzarelle ali fetke.Ce je malo pogreto v pecici na topel zrak je tudi dobro. Skratka- vsak si naredi kot mu pase. Pa k narezkom je meni bolj vsec kot kisle kumarice.

Je tudi pri vas toca klestila? Pri morju nas je nevihta obsla.

Tvojega peciva ne morem pozabiti inmala kosarica me stalno spominja nate.

Lep pozdrav z obale Babi

Ja, Babi tole bom defenitivno probala. Sigurno mi bo všeč. Oh toče k sreči ni bilo, je pa dežja veliko preveč. Ti kar malo zavidam, da živiš na primorskem. Mi letos morja ne bomo videli. Pa saj veš tisto; namesto na morju, pa doma v lavorju,…..LP

….:))) samo, da se imate lepo. Babi

Bučke spravljam surove, naribane in jih nato uporabim za najrazličnejše namene – z dodatkom ostale zelenjave za sataraš, paradižnikove polivke na testenine, kus-kus, …nič jim ne manjka.

LP
A

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close