Buče – obljuba dela dolg
Hej, Deka!
To se slisi imenitno! Ker nimam predstave, kako to zgleda, oziroma, kako mokro je bilo, ne znam odgovoriti.Ko sem sama v dvomu, dam kar v zamrzovalnik, pa je skrb mimo:))
Zdaj cakam recept( nekaj podobnega kot tvoj) za vlaganje buck. Sem dobila kar precej cisto majcenih in jih bom vlozila cele.
Tvoje sestavine prekuhamo, v tem na hitro povremo bucke in v kozarce.
Bom porocala. Za vecje bucke je pa tvoj nacin krasen. Lp Babi
Babi, hej!
Bučke so se dušile v dodani tekočini in nekaj so jo seveda še spustile. Ko sem spakirala v tri kozarce po pol litra, je bilo tekočine le za en kozarec. Za ostala dva pa sem pripravila dodatno.
Prosim, da recept za cele bučke obesiš tudi tukaj, ko ga boš dobila. Kaj pa bučke kot kompot? Jih tudi vlagaš? Pri nas gredo za med. Zraven palačink, šmorna, češpljevih, jagodnih cmokov. Lani sem ga naredila okrog 30 litrov. Ga bom tudi letos. Buče rastejo kot nore. So že na sosedovi njivi. Pa jih je tast že nekajkrat kar s kosilnico postrigel:)))
Tako fino je stopiti na vrt, pa nabirati in gledati, kako uspeva delo tvojih rok, kajne?
Tavelika hčerka ima tudi svoj vrt. Enkrat ga je okopala. Potem pa je naj pozabila. Si ga včeraj ogleduje in pravi: Na mojem vrtu pa fino raste, še dobro, da sem takrat vse okopala, da je zdaj zemlja rahla in lahko zelenjava hitro raste. Ha, ha, ta “takrat” je bil, ko je čebula ven prikukala:)))
deka
Hej! Na obali je letos z rastjo tudi v redu; ko pritisne susa, lahko samo gledas, kako nic ne raste. Tja v juniju se nekako, potem pa fuc!
Recept bom objavila. Kompota iz buck pa se ne!! Ves, zdaj ko sva sama, ne vlagam vec toliko stvari.
Si me pa nasmejala z “okopavanjem”:)) Pozdravcek
Moj mail: ulmikim@yahoo.it
Hej, Deka!
Ze obesam recept za vlaganje majcenih buck ali pa malo vecjih, toda res mladih in trdih.
Ce so res majcene, pustimo cele, drugace jih narezemo na ne pretanke kolobarje, kuhamo 4 do 5 minut, malo obrnemo, da pridejo v tekocini vse na vrsto in v tople sterilne kozarce. Zapremo in pokrite ohlajamo.
Lani sem jedla sestrine in so mi bolj vsec kot kumarice.
Zdaj sem jih tudi sama vlozila.
1 kg buck
3 srednje velike cebule, se boljse so manjse
3 stroki cesna
3 zravnane jedilne zlice soli ( tu mislim, ne kaksne najvecje- sicer lahko
poskusis)
8 listov bazilike
1 vejica rozmarina
2 dl svetlega kisa
2 dl olja
Tekocino z vsem s soljo zvremo in vanjo damo bucke, malo natrgane liste bazilike, rozmarinove listice, na 4 dele narezano cebulo in na polovice narezane stroke cesna. Ko dobro spet zavre,pustis 4 minute.
Lahko se zgodi, da je tekocine ravno prav, lahko malo ostane ali pa malo zmanjka; saj ves. V primeru, da zmanjka, spet prevres mesanico olja in kisa in dolijes. Jaz sem dala manjse kozarce. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.