Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BTC trgovine propadajo

BTC trgovine propadajo

Vsakič ko grem v BTC je trgovina več zaprta. V hali A je čedalje več praznih prostorov.

Tiste trgovine  s pofl robo  propadajo že nekaj let, čedalje več je praznih prostorov.

Enostavno ni kupcev, zgleda da hodijo raje v Citypark – tam je nekaj poceni trgovin: Primark, New Yorker, H & M…. in v okoliške trgovine C & A, Bershka, Zara…

Trgovine v hali A prodajajo pa robo iz Mirelle, le da je dražja.  Najbrž so se ljudje tega naveličali.

Hala a katastrofa. Kup štacun pa povsod ista roba. Nop, nimam časa za to. Že dolgo ne hodim več.

Pač Ljubljana je za časom. Romunijo to šele čaka. Na zahodu so prazni šoping centri nekaj vsakdanjega. Greš po Avstriji, Italiji, Nemčiji, vidiš šoping centre duhov.

Vsaj ta instant infrastruktura je pač kapitalistična floskula. To je za neko obdobje, da se pokasira čimveč denarja, potem začne vse skupaj propadati. Ampak koga briga, ko so šefi že itak zaslužili večkratnike vložkov?

Investitorji vlagajo denar v trgovske centre, ker računajo na to da bodo kupci svoje družabno življenje v takih centrih preživljali in zapravljali denar na vsakem vogalu. Del tega denarja se pa potem kanalizira v denar za najemnine.

Hala A, ki je nekoč bila del javnih skladišč je bolj namenjena temu, da kupiš v “prolazu” in greš naprej. Sicer je nekaj lokalov, ampak ni primerjave z konceptom sodobnih trgovskih centrov.

Odgovor na objavo uporabnika
Monovina, 29.10.2021 ob 21:11

Hala a katastrofa. Kup štacun pa povsod ista roba. Nop, nimam časa za to. Že dolgo ne hodim več.

Res je, včasih je to laufalo, ker ni bilo trgovskih centrov s poceni trgovinami.  Že H & M je pred leti povzročil upad prometa, potem so se odprle še druge trgovine s poceni robo v drugih halah in od takrat ljudje niso več hodili v halo A.

nimaš kaj kupit, 29.10.2021 ob 20:46

Tiste trgovine  s pofl robo  propadajo že nekaj let, čedalje več je praznih prostorov.

Enostavno ni kupcev, zgleda da hodijo raje v Citypark – tam je nekaj poceni trgovin: Primark, New Yorker, H & M…. in v okoliške trgovine C & A, Bershka, Zara…

Trgovine v hali A prodajajo pa robo iz Mirelle, le da je dražja.  Najbrž so se ljudje tega naveličali.

Ker primark pa ni pofl??

Drage moje,

dokler Emporium stoji,

bodite brez skrbi❗

????????

Nisem bila tam (v BTC) že vsaj 3 leta, pa sem začuda še kar živa… Sem iz Lj ampak enostavno nimam razloga hodit tja. Se spomnim, ko sva z mami obletali vse možne trgovine v Hali A (pred cca 25 leti). Men se to ne da res, sploh pa da bi otroke vlačila po trgovinah.

Sem se prov spomnla ene 15 let nazaj iskala lepše (ne predrage) črne hlače in sem v hali a videla poplnoma enake hlače po različni ceni. Iz btcja odšla brez njih nato pa jih za skoraj polovično ceno kupila v okolici Kranja (trgovinice ni več je imela pa kdaj kaj uporabnega eno  oblekco še zdaj  oblečem)

333311, 29.10.2021 ob 23:45

Sem se prov spomnla ene 15 let nazaj iskala lepše (ne predrage) črne hlače in sem v hali a videla poplnoma enake hlače po različni ceni. Iz btcja odšla brez njih nato pa jih za skoraj polovično ceno kupila v okolici Kranja (trgovinice ni več je imela pa kdaj kaj uporabnega eno  oblekco še zdaj  oblečem)

Drgač pa city park prejšnjo soboto gužva klub pct pa tudi čez btc smo se komaj prebili…

Na koncu 90 je to bil bum, nekaj novega pri nas pač. Sedaj imaš že v vsaki vasi H&M in vse ostale trgovine. Pač exponentno to ne more rast.

Ne, preveč m2 nakupovalnega centra/človeka mamo, pa še zidajo…baje smo eni v vrhu v svetu po št. teh Citywackov ipd…

Lej, enkrat je konc, tržišče je zasičeno.

Ps še kar postavljajo razne Aleje…

Jz osebno grem raj v mejhno štacuno, pa tud če je mal draži, ker mi ni se od kruha do mleka s kolesom se vozit, ker je tok ogromno.

Al p od Tv-ja do soundbara npr.

Imamo super moderne nakupovalne centre.  Ne rabite se sprehajat po halah btc- ja. Roba je pa taka in drugacna. Za vsakogar se kaj najde.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close