BSP – podnapisi
Pozdrafček
Ja, sistemska ura na prenosniku je čisto vredu 😉
Malce ga še mučim, da bo potem lažje “spal”…
Torej…problem je sledeči…
Ko naložim film(ček) v BS playarju in potem še podnapise, se mi podnapisi najprej ujemajo, čez nekaj časa pa se ne ujemajo več. Potem jih potrpežljivo ročno skorigiram in nekaj časa spet “štimajo” potem pa spet ne. Počasi imam tega zaj. . . . . . . a dovolj!
V čem je problem podnapisov?
LP
Tota Senka
Podnapisi pri DivX, XviD itd so dveh vrst.
Pri prvi vrsti je v datoteki podatek čas. To so podnapisi tipa srt. Podnapis zgleda nekako takole:
77
00:09:12,000 –> 00:09:13,720
Dvomim, da mi bo uspelo.
77 je zap. št. podnapisa, ki se bo prikazal 9. minuto 12. sekundo filma, izginil pa bo 9 minuto, 13. sekundo in 720 tisočinko filma. Torej bo na zaslonu 1 sekundo in 720 tisočink pisalo Dvomim, da mi bo uspelo.
S to vrsto podnapisov ponavadi ni problema.
Druga vrsta (sub) podnapisov deluje na princip prikazanih sličic(frames). Filmi se ponavadi prikazujejo s 25, 26, 29, … sličic na sekundo(fps). V sub podnapisu je tako zapisano kater frame naj se podnapis prikaže in na katerem naj zgine. Zgleda nekako takole :
{11465}{11511}Odpri novo stran.
11465 sličico se bo prikazalo Odpri novo stran. 11511 sličico pa bo podnapis izginil.
Tu lahko nastane problem, če je podnapis narejen za film, ki prikazuje 25 slik na sekundo, ti pa imaš film, ki prikazuje 29 slik na sekundo. V tem primeru bojo podnapisi vedno bolj prehitevali.
Rešitev??
Verjetno je najlažje poiskat nov primeren podnapis.
Ojla, Senka!
Če podnapisi prehitevajo ali pa zaostajajo, pa če ne najdem pravih za “dolpotegnit”, si vedno (in uspešno) pomagam s programom
TimeAdjuster.
Lahek za uporabo, pa še konvertirat zna podnapise (.sub v .srt in obratno, itn), pa še zastonj je!
http://www.ireksoftware.com/ta/dloadeng.html
LP
Forum je zaprt za komentiranje.