Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bruselj -kaj za pogledati?

Bruselj -kaj za pogledati?

Maja grem v Bruselj in bom imela en dan čas zase.Kaj se splača pogledat in kaj kupit? Mi pa ni preveč za kake dolgočasne galerije…
lp

kupit? pivo in čokolado. meni je zelo dobro njihovo češnjevo pivo. pa temno tudi.

obstajajo neki razgledni avtobusi. informacije dobiš v vsakem hotelu, kjer je tudi razpored, kje so postaje za te buse ipd. v glavnem, kupiš karto in bus te vozi okoli vseh bruseljskih znamenitosti. če kupiš posebno karto, lahko na vsaki od postaj izstopiš (pri želeni znamenitosti), se poljubno razgleduješ in nato pač vstopiš na naslednji razgledni bus, ki pripelje mimo, karta ti velja 24 ur. meni je bila ta varianta super.

zelo lep je center Bruslja, kjer je Maneken Piss…

Pa na atomium se lahko povzpes.

Če imaš cel dan časa ti priporočam, da se vkrcaš na vlak (ni drago) in se zapelješ do Brugga, čudovito malo mestece s kanali, veliko zanimivostmi, med drugim tudi neka zelo stara bolnica in lekarna…
Lahko se odpelješ do Antwerpna, ki je še bližje kot Brugg, tam imaš tudi veliko stvari si za ogledat, pa dober šoping.
V Samem Bruslju pa razen glavnega mestnega trga ni kaj dosti za videt. No, lahko si ogledaš kraljevo palačo, pa Kitajski in japonski paviljon, Atomium, si ogledaš kakšen muzej diamantov ali čokolade…Ampak mene Bruselj ni ravno navdušil.

Lepo se imej 🙂

Zanimiv je Muzej stripa(Museé de la bande dessiné). Zelo štoserski in s čitalnico kjer jih lahko tudi prebiraš. Moraš pa znati francosko ali nizozemsko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close