Brunei
edino kar vem o Brunei-u … najbogatejša država na svetu … kjer sultan s subvencijami pripomore k temu … da ga državljani obožujejo :))
ko sem bila v Singaporu so mi v eni trgovini namesto njihovega denarja vrnili Bruneiski denar … takrat tega nisem vedela .. kasneje pa mi je prijatelj iz S’pora povedal … da si to lahko štejem v veliko čast .. še vedno ga imam spravljenega na posebnem mestu 🙂
če greš na otoški del Malezije … se absolutno splača pokukati tudi v Brunei … vsaj po moje 🙂
B.
No ja, ni ravno čast dobiti Brunejski bankovec v Singapurju, ampak čisto navadna verjetnost. Valuti sta po vrednosti (skoraj) izenačeni (ne vem, če gre za pravo monetarno unijo, kakršna je evro. Gre za nekaj podobnega, kot sta bila belgijski in luksemburški frank pred uvedbo evra) in obe valuti enakopravno krožita v obeh državah. Tudi moj prvi bankovec, ki sem ga dobil v Singapurju, je bil brunejski. Pred leti je pri tem sodelovala tudi Malezija (vse tri države so bile sestavni deli iste angleške kolonije), vendar njihov ringit ne sledi več sosednjima valutama.
Plan…hmm…potujem s punco – torej v dvoje…letiva LJ-Frankurt-Singapur in obratno
Po dnevih pa bo potekalo nekako takole
1.dan Let
2.dan Singapur
3.dan Singapur
4.dan Singapur
5.dan Singapur
6.dan Singapur-Johor Bahru-Miri (notranji let)
7.dan Miri – Niah Caves National Park – Miri
8.dan Miri – Bandar Seri Begawan (Brunei)
9.dan Bandar Seri Begawan
10.dan Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu
11.dan Kota Kinabalu – Sandakan (notranji let)
12.dan Sandakan – Lahad Datu – Danum Valley
13.dan Danum Valley
14.dan Danum Valley – Lahad Datu – Kota Kinabalu (notranji let)
15.dan Kota Kinabalu – Kuala Penyu – Pulau Tiga
16.dan Pulau Tiga
17.dan Pulau Tiga
18.dan Pulau Tiga – Kuala Penyu – Kota Kinabalu
19.dan Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Kota Bharu – Pulau Perhentian (notranji let)
20.dan Pulau Perhentian
21.dan Pulau Perhentian
22.dan Pulau Perhentian
23.dan Pulau Perhentian
24.dan Pulau Perhentian – Kota Bharu – Ipoh (Notranji let)
25.dan Ipoh – Tanah Rata – Cameron Highlands
26.dan Cameron Highlands – Tanah Rata – Kuala Lumpur
27.dan Kuala Lumpur
28.dan Kuala Lumpur
29.dan Kuala Lumpur – Singapore
30.dan Singapore – Frankfurt – Brnik
Za kakšne dodatne informacije mi lahko pišeš na e-mail: rakar_g@hotmail.com
Ja, res je. Vizo si bom pridobil v Singapurju. Menda stane okrog 15 dolarjev, izdelava traja pa nekje 1-3 dni. Vizo se da dobit na vsakem veleposlaništvu, ki jih Bruneo pač ima – teh pa je na žaalost zelo malo. Za Slovenijo je menda pristojno predstavništvo v Berlinu (podatek posredovalo zunanje ministrstvo RS) kamor sem tudi klical, vendar so zelo nefleksibilni in malce čudni. Se pa da vizo dobit tud v Kuala Lumpurju oz. po poročilu nekaterih tudi neposredno na Malezijsko- Brunejski meji, kar pa na žalost ni potrjeno. LP, Gregor
P.S. Prijavil sem se, zato nisem več Gregor ampak Bengalc
Hvala za pojasnilo. Hm, mislim, da bomo vseeno Brunei preskočili – v Singapurju ne bi čakal tri dni na vizo (smo si sicer mesto/državo že dodobra ogledali). No, vseeno bomo preverili, kako je z vizo na meji! Bosta letela notranje lete z Malaysian Airlines, rezervirano v Ljubljani, ali z AirAsia, rezervirano po internetu? Vidim, da ima AirAsia za razliko od RyanAira in podobnih enake cene za enosmerni ali povratni let, kar malo zaplete spontano načrtovanje, ampak cene so vseeno ugodnejše, celo če kako karto zavržeš…
Notranje lete bova letela z Malaysia Airlines. AirAsia ima zelo skopo ponudbo letov v okviru Malezije, tako da sva si zato raje rezervirala karte Malaysia Airlines že v Sloveniji. Sploh lete v področju Sabaha, ki so v sezoni zelo zasedeni (leti se z letalom Fokker 50, ki ima malo sedežev). Pri nas so karte dražje za okoli 5-10 %. Začetni let imava zaenkratt rezerviran z letalsko družbo Singapore Airlines, sva pa tudi v čakalnici za Malaysia airlines. Če bova mogoče le uspela dobiti Malaysia Airlines karto, bova lahko izkoristila zelo ugodno ponudbo – 5 letov v okviru Malezije za 200 $. Karto za začetni let sva rezervirala že Januarja, vendar so bile že takrat vse poceni družbe že rezervirane. Za karto bova tako plačala cca. 215000 SIT.
Forum je zaprt za komentiranje.