Bruhanje psa v avtomobilu
Pozdravljeni
Se opravičujem ker tako zadevo pisem na ta forum , vendar je tu veliko obiskov in mogoče je kdo imel tako težavo
Imamo psico staro eno leto. Zelo slabo ji je v avtomobilu, bruha že po treh km vožnje. Je na tešče , ne je in ne pije ko gre v avto. Naj povem da smo med 7 in 11 mesecem hodili 2x tedensko v pasjo šolo v 15 km odaljen kraj in takrat ni bruhala…sedaj se tri mesece ni vozila z avtom in so se začele te težave. Ni je strah avtomobila, brez težav skoči v avto , se namest na zadnji sedež in leži. Začne se sliniti in čez nekaj km že bruha…me 10 km je bruhala 3x …ne vem kako rešiti zadevo, nametavili smo jo vzeti s sabo tudi na dopust…ne vem če obstajajo kaka zdravila proti slabosti, ki se lahko dajejo 2x na teden. Psička ima 5kg. Ve kdo pomagat z nasveti?
moji, žal že pokojni, psički se je dogajalo isto..Začela se je sliniti in potem je sledilo…
Takrat nisem vedela, kako pomagati in pomagalo je le, da sem jo imela v naročju. Takoi sem bila blažilec ovinkov inj ni bruhala…Smo šli npr. v Pulo, smo kar pogosto ustavili, da sem se jaz spočila…Drugi pes je lepo sedel pri nogah, prenesel vse ovinke…A pozneje sem brala, da se dobijo tablete, iste kot pri pri ljudeh, le veterinar ti mora predpisati , glede na težo psička..
No, mogoče bodo še kakšni predlogi.
Nehaj mučiti žival ! Zakaj imate živali, za katere se mora skrbeti, vi pa jih zavestno in namerno mučite? Voziš jo v avtu klljub temu, da veš, da zelo trpi! Si ti sploh predstavljaš, kako huda je slabost, preden padeš v bruhanje? To je mučenje živali, tebi morali to žival odvzeti, ker jo namerno spravljaš v takšno stisko! Jasno da si dolžna takoj z njo k veterinarju, da dobi 1 uro pred vožnjo zdravilo! Upam da te dobijo in izvedo vsi, kaj delaš na skrivaj, ko nihe ne ve, gledaš ubogo psico in se zadovoljna čudiš nad njenim trpljenjem!
pa kaj si se utrgala z verige..?? Mi v glavnem psa nismo vozili z avtom, ali pa se na kratke proge ni nič zgodilo. Šele na daljši vožnji po kakšni uri vožnje smo videli, da ni v redu. In kaj boš naredil, ko si nekam namenjen ? Seveda je hudo, a pes zbruha in nekaj časa se zadeva umiri…Kaj misliš, da si tega želimo? Avtor lepo sprašuje in bo tudi ukrepal..
In ne razburjaj se tako. Koliko hujše reči se dogajajo tem čudovitim živalim.
Pa kaj si normalna ali kaj hudiča ti je? Če bi mi bilo vseeno sploh ne bi iskala pomoči . Ja res je užitek ko gledam kako je cela boga in še večji ko moram potem tisto spucat- prav uživam…oprosti ampak res nisi normalna.
Naša psica živi z nami v stanovanju, spi na kauču in ja zamislila sem si da bo z nami šla tudi na izlete…normalno da jo želm vozili v avtu – kaj pa recimo ko bo rabila veterinarja- naj jo nesem ali pa raje pustm naj trpi kot da jo mučim v avtu? Mislm res no
Psa dajte v primeren boks za prevoze ali pa pripnite s primerno oprsnico in varnostnim pasom. Tako ali tako prevažanje na sedežih, v naročju ipd. ni dovoljeno, pa še pes (pravite, da ima 5 kg) se lahko več premika med gibanjem avtomobila, posledično mu je morda tudi zato bolj slabo. Pa menda pomaga, če daš pod psa navaden časopisni papir, zakaj me pa ne vprašat. Kar se tablet tiče, se posvetuj z veterinarjem, ker 5kg psu menda res ne boš dala doze za človeka.
1. psa, ki je nagnjen k slabosti, nikoli po naročjih v potniški kabini ali na sedežih privezanih na višini, da gleda skozi okno, kako se premika narava mimo. Kuipite box, trdi ali mehki in ga vozite v prtljažniku, zaprtega, naj bo boks raje neprevelik, da ga ne premetava sem in tja, da se zvije v klobčič, da je na varnem, v temi, bo tam najmanj stresno zanj, tudi po ovinkih in luknjah na cesti.
Nekateri psi so pod stresom že, ko zagledajo avto, ker mislijo, da jih boste dali drugam.
inja pojdite k vetu, naj vam za težo vašega štirinožca pove ravo dozo zdravila proti slabosti.
Nekatri psi bljuvajo še prej na prazen želodec, ker so živčni ( slina, žolč).
Forum je zaprt za komentiranje.