Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brstični ohrovt

brstični ohrovt

Pravkar sem dobila brstični ohrovt. Jutri bi ga rada naredila z rižem kot priloga k mesu. Pa me zanima če ga je katera delala na ta način. Hvala za odgovore. Pa še to. V iskalnik sem vpisala ampak nisem dobila željenega odgovora.

Hvala in lep pozdrav.

Nikoli ga ne delam z rižem. Ne vem, nekako mi ohrovt in riž ne pašeta skupaj. Všeč mi je brstični ohrovt v solati s česnom in limono, pa zapečen s sirom, pa samo soparjen… Sicer pa se za moj okus ohrovt bolj ujema s krompirjem.
No, lahko pa enostavno pripraviš dušen riž in nekje na sredini kuhanja dodaš ohrovt. Pač odvisno od tega, ali ti je všeč bolj ali manj kuhan. Jaz na splošno prisegam na zelenjavo, ki je še malo al dente.

Hej!
Nisem se nikoli pomislla na to kombinacijo. Ce bi ze skupaj postregla, bi
br. ohrovt soparila, ga malo zabelila . Riz bi skuhala posebej,ga primerno zabelila. Oboje potresla s parmezanom in malce pod gril ( ali pa toljiv sir).

Mislim, da bi se ohrovt kuhan skupaj z rizem zelo razmehcal. Lp

Ohrovt (brstični) delam kot samostojno prilogo, samo kuhan na pari in zabeljen z na maslu praženimi drobtinicami. V rižu ga nisem delala še nikoli.
Sem pa zadnjič skuhala brstični ohrovt in cvetačo, dala v jeno skledo, skupaj z mocarelicami in malo natrganega pršuta, posuto s parmezanom, zapečeno v pečici pod grilom. Mmmmmmm. Mogoče bi tudi to šlo kot priloga??

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hej, to je pa njami!
Hcerka ima raje navadni kot brsticnega. Tako naredim oboje; dam v okroglo jena posodo, okrog obroc iz navadnega,v sredini brsticni in vse potreseno s preprazenimi drobtinicami, posuto s sirom in gratinirano (lahko tudi panceta) . Lp

Hvala za odgovore. Ste me prepričale, da ga bom naredila samostojno.
Lep večer še naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close