Bronz plus
Pozdravljene!
Veliko je bilo že napisanega o teh tabletah, vendar nikjer nisem zasledila, na kakšen način sploh delujejo. Ali je res, da so tako učinkovite ter da ni potrebnega nobenega sončenja? Ali se moraš kljub temu nastavljati sončku cele dneve?Razmišljam, da bi probala s tem…..
Lep pozdrav
se ti pustiš nasrat.
Jaz sem jih lani jemala preden sem šla na morje, ker me hitro opeče, pa zlo mam svetlo polt. Teden dni pred morjem sem začela jemati po 2 na dan in potem še na morju. Sonce me je prav lepo primlo (mazala sem se z faktorjem 16 in to pošteno) pa barva se je dalj časa obdržala.
Samo od jemana pa ne rataš rjav. Vsaj pri bronz plus ne. Se mi pa zdi da to reklamirajo na etiketah od Braunemona.
Tablete lahko kupiš v lekarni ter v specializiranih prodajalnah! Sama pred poletjem redno jem tablete za boljšo porjavitev, saj je moja barva potem lepša, dalj časa obstojna ter bolj intenzivna, pa še koža se zaradi dodanih vitaminov hitreje obnavlja! Vendar so meni bolj všeč tablete Braunemon- lepša, bolj intenzivna barva! Te pa lahko kupiš tudi v večjih centrih Mercatorja!
Ingry!
Braunemon- to je nekaj tazga k Bronz plus al kva? Kuko pa to mislš da daje bolj intenzivno barvo? A si po njih bolj rjav al se barva prej pokaze? Kr zdaj ne vem, kere tablete naj kupm….. Kere se vam zdijo zdj boljše – bronz plus al Braunemon?? Aja, pa kakšna je cena Braunemona?
LP
S temi tabletami, ki po večini vsebujejo beta-karoten, ki je bistveni za nastanek porjavelosti, je tako, da jih moraš začeti jemati tri mesece predno se sončiš. Resnično je barva bolj izrazita sonce te ne opeče tako hitro. Te tablete so psebno priporočljive ljudem, ki imajo alergijo na sonce. Ima pa tudi nekaj minosov, da se te sonce težje prime in to, da še nekaj mesecev po penehanju z jemanje tablet se izloča in na oblačilih pušča rumeno oranžne madeži najbolj opazno pa je po tuširanju.
Me je pa zdravnik opozoril, da več mesečno jemanje odsvetuje oz. naj jih jemljem tri mesece nato prekinem za tri in nadeljujem, nikakor pa ne smem prekoračiti prdpisano dnevno dozo.
Jih pa sedaj že dve leti ne jemljem več prej sem jip pa vedno jemala tri mesece pred poletjem in nič več in bila zadovoljna z rezultati.
Jaz pa jem beta-karoten, ki se kupi v lekarni in se mi zdi zelo dober ravno zato, ker me potem sonce nikoli ne opeče, barva je pa zelo dolgo obstojna. Nikjer se mi ne poznajo nikakršni madeži (rjavi fleki) ne na meni ne na oblačilih.
100 tablet stane 3.500 sit in jih imaš za 100 dni.
lp
Rojica, je čisto vseeno kaj kupiš Bravnemon, beta-karonte ali Bronz plus, vsi so na isti bazi. Odloči se za ene pa bo.
Braunemon so v bistvu vitaminske tablete, ki vsebujejo B-karoten, kalcijev pantotenat in riboflavin. B-karotena je veliko v zelenjavi npr.: korenje, paprika,.. Ob jemanju se barva hitreje pokaže, je bolj intenzivna ter dlje obstojna, vendar vse to le ob sončenju v solariju ali na soncu! Deluje nekako tako, kot če bi na dan pojedla npr.: 1kg korenja- kar je skoraj nemogoče in bi tvoja koža že sama po sebi tvorila več melanina kar je pogoj za porjavelost. Cene pa se gibljejo okoli: Bronz plus:1500SIT, Braunemon:2000SIT. Oboje tablete so pakirane po 60 kapsul, kar zadostuje za 2 meseca, saj moraš dnevno vzeti le 1 tableto! Najbolje takoj po jedi, saj se takrat snovi najlažje absorbirajo v kri.
Pozdravljene,
vidim da ste zmedene glede teh kapsul, da malo pokupčkam zadevo.
Pogledala sem sestavo teh tablet/kapsul in moj odgovor jr sledeči:
sestava je zelo pestra, prehransko dopolnilo dejansko vsebuje sestavine, ki pomagajo koži, da lažje prenaša obremenitve sončnih žarkov.
Sestavine pomagajo koži da ustvari naravno zaščito, tako da se čas sončenja brez zaščitne kreme res podaljša in se koža ne bo poškodovala tako kot če je izpostavljena soncu brez take notranje zaščite.
Bronz plus se od Braunemona razlikuje v tem, da vsebuje še svetlinovo olje, ki je dober vir GLA maščobnih kislin ( gama linolne Omega 6 kisline, nahaja se tudi v konopljinem olju)), ki so izredno dobra zaščita pred soncem. Vsebuje tudi sojino olje, kar je tudi zaščita. Opozorila bi samo, da če ste temnejše polti oz. če imate bolj temen olivnat ten nagnjen k flekom, vam ta olja lahko še dodatno povzročijo fleke.
Zdravnik ki je svetoval, da se take pripravke ne sme jemati dolgo časa imaprav, ker a vitamin je topen v maščobi in se lahko nalaga, zato prekomerno doziranje lahko povzroči probleme.
Pri A vitaminu naj pazijo tudi nosečnice in kadilci, ki sse ji ta ne priporoča.
najnovejše raziskave glede kožnega raka tudi potrjujejo da niso UV žarki glavni krivec za nastanek melanoma ampak je kriva prehrana, tako da se stakimi prehranskimi dopolnili dejansko lahko celo zaščitimo pred nastankom raka oziroma je manjša možnost, ker sestavine popravljajo škodo, ki jo sonce in naš napačen življenski slog povzroči.
Jaz kot profesionelec na področju Nutrikozmetike, za svoje stranke pripravim kompleten program prehrane, prehranskih dopolnil, pospeševalcev absobcije D vitamina ipd., za potrebe kože tudi za zaščito proti soncu, kjer upoštevam poleg samega izpostavljanja soncu, tudi zdravstveno stanje, tip in stanje kože, hormonsko stanje, izpostavljenost stresom in drugim dejavnikom življenskega sloga, tako da je čimmanj možnosti, stranskih učinkov prehranskih dopolnil in nastanka flekov na koži.
Mnenje glede uporabe takih izdelkov je sledeče: uporabite ga po navodilih in lahko res pomaga, čeprav lahko pomagajo tudi drugi antioksidanti, kot so likopen, karotenoidi, svetlinovega olja ali konopljinega olja, D vitamin, ki ščiti ne samo kožo ampak preprečuje 23 različnih vrst raka.O prehrani – domači recepti za zaščito pred soncem, mojo objavo na http://www.lifestylenatural.com/3787/Hrana-ki-ustvarja-notranjo-UV-zascito-koze
Želim vam lepo barvo in čimmanj flekov,
vaša,
Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.