Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Brokoli surov

Brokoli surov

A je že kakšna jedla surov brokoli. Prebrala sem namreč da je še najbolje jesti surovega, naribanega.Hja, najbrž mislijo naseckanega.Ne vem no, jaz sem ga dozdaj vedno malo pokuhala, malo.Sicer ga pa obožujem in bi bila prav vesela če ima kakšna dober recept zanj,razen kuhanja.Pač na kakšen drug način, ker prav kaj dosti nimaš za čarat. Ali pa?lp

ja jaz sem ga parkrat naredila

recept:malo manj kot polovico glave sem ga rahlo prevrela(in potem zmetala v mikser) ostalo polovico pa surovo narezala in dodala v mikser , dodala malo tiste vode v kateri se je brokoli malo skuhal
dodala pražen česen (vsaj 1 cel strok)+olivno olje in na koncu še kakšne 2 žlici kisle smetane + sol..
to je to
taka fina brokolijeva omakca

zraven pa pire ali riž…

ps:je pa močen okus , pekoč kot bi hren jedel:)

Uf miška, tole mora biti pa dober. Hvala ti, bom jaz že danes tole naredila. Ker ga imam res rada, ga veliko popapam, kot vse zelenjave,pa mal spremembe zmeraj zapaše.Hvala ti za idejo, mogoče mi boste dale še kakšno.

nmesto da ga kuhaš v vodi, ga lahko kuhaš nad soparo – naj bi tako ohranil več hranilnih snovi

Surov je super. Dobro ga operi in ………ham! Americani ga sicer pomakajo v sto in eno omako, ampak meni je kar tako najboljsi ali pa morda s kosom sira.

Surov brokoli je čisto dober za jest. Mi smo navajeni kuhanega zato je malo čudno. Ko sem živela v Ameriki (samo pol leta) sem videla, da američani jedo zelo veliko zelenjave, ki jo mi kuhamo, surovo v solatah. Res potem polivajo z raznimi omakami, ampak vseeno. Na tak način jedo poleg brokolija tudi cvetačo, šampinjone, bučke itak, pa še marsikaj, se zdaj ne spomnim.

Jaz sem se ga navadila jesti surovega v USA. Narežem ga na posamezne cvetove in naredim omako iz skute in kisle smetane, včasih dam notri sesekljane kumarice, posolim, popopram, včasih še kakšen zenf ali še kaj…pač po okusu in potem cvetove pomakamo v to omako. Ravno tako velja za cvetačo, surovi korenček(tisti mini). Včasih postrežem zraven še kakšen sir npr. brie, grozdje itd.

Seveda se lahko je surovega. Tako kot surovo špinačo, ohrovt, zelje,…

Jaz vedno vse to na drobno narežem in naredim krasno solato..

Jaz ga ponavadi čisto na kratko skuham, npr. zadnjo minuto vržem v juho, sem pa poskusila tudi surovega in se da pojest, ja… 🙂

Sem pa letos na novo odkrila eno drugo surovo dobroto – surove šparglje!! To je pa res dobro, še posebej zeleni!!

seveda surovega. sploh je vecino zelenjave najbolj jesti surovo, zakaj bi ubijala vso odlicnost v njej…

ampak pazi – napenjajo;)))

priporočam brokolijevo juhico ( doma narejeno ali iz vrečke) v katero, potem ko je kuhana, dodaš surov brokoli – narezan na večje koščke -FUL DOBR!!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close