brioni
Pozdravljeni
Poleti bi želeli iti na izlet na Brione (z dvema majhnima otrokoma). Kaj mi priporočate: kakšno turistično ladjico, po mojem mnenju z visoko ceno ali lastno režijo iz Fažane? Se kdo spomni koliko stane ladjica iz Fažane, kako pogosto pelje, koliko je vstopnina…..? Vsak nasvet bo dobrodošel. Aja stanovali bomo v Funtani pri Vrsarju.
LP
Malči
Jaz ti priporočam kar izlet iz Fažane. V ceno karte za ldjico je všteta tudi vstopnina.Ladjice tja plujejo kar pogosto isto tudi nazaj in tam si lahko poljubno. Mi smo s sabo vzeli še brisče za kopat in tam bili do večera. Morej je res krasno, kristalnoo čisto.Mislim da bo ta varijanta še vseeno najcenje.
Vprašaj če te še kaj zanima.
Mi smo šli na Brijone iz Fažane. Še zadnji hip smo ujeli ladjico in na srečo je bilo še prostora za naju in najini miški z vozičkom. Baje je v sezoni velika gneča in je treba rezervirat vnaprej, ampak zgleda, da smo se jim malo zasmilili in so nas kar pustili gor (ene Italijane pred nami so kar odslovili).
Torej, vožnja traja kar nekaj časa (več kot pol ure) in je za otroke super. Potem sledi ogled otoka. Z vlakcem (spet super za otroke) smo se peljali okrog celega otoka in videli veliko živali, ki se kar pasejo na prostem. Tiste, bolj “nevarne” so ograjene, še vedno pa se jih lepo vidi. Vožnja traja kakšno uro, vmes se ustaviš pri enih ruševinah, … Po vlakcu smo šli še v muzej, tam vidiš Titovo življenje, za nas je bilo bolj zanimivo tam, kjer so bile nagačene živalce (čeprav imam veliko raje žive, pa so bile tiste vsaj pri miru in sem lahko razlagala katera je kakšna).
Vsega tega se seveda ni potrebno udeležiti, saj lahko v miru počakaš ob vodi.
Izlet skupaj traja kakšne 4 ure. Mi smo to izvedeli, ko smo bili že na ladjici, saj na izlet nismo šli načrtovano.
Na otoku je možno kupiti kaj za jest, za pit, sladoled – cene so malo višje, kar je normalno.
Izlet toplo priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.