Brezžični Router TP…
adsl siol mam…en komp mam vzgan normalno na net-kabl drugega bi pa rad prek ruterja brezzicno na prenosniku
Si se pa razpisal, da je kaj :))
kako in kam pa imaš vključen računalnik, ki ti sedajle dela
kako in kam pa imaš vključen wireless router
pa pejva nekako takolelele:
kabel od modema povežeš z routerjev v WAN port
Najbrž na prenosniku dobiš ip naslov nekaj kot:
192.168.1.xx (mogoče 192.168.1.2)
odpri internet explorer, ter odtipkaj:
uporabniško ime (username) = admin
geslo (password) = admin
(vse z malimi črkami)
Izberi si kar Quick Setup
Choose WAN connection type – si izberi PPPoE
klikni Next
VPiši uporabniško ime – od Siola (za adsl)
vpiši geslo od Siol-a za ADSL
Klikni Next
Izberi si Dynamic IP
greva naprej kondfigurirat brezžično omrežje:
Quick Setup – Wireless
Wireless radio = ON
SSID: = Si vpiši ime tvojega omrežja (brez ščž-jev)
Region = si izberi
klikni Next
Ti kaj dela =??
ah bejž no bejž.
Ali si ga uspel kaj skonfigurirati (router namreč), ali si vpisal
uporabniško ime in geslo za adsl.
ali se ti router poveže na internet, tam nekje imeš
kakšno opcijo:
Status
kaj tam piše *??
kable imaš seveda pravilno vključene v adsl modem in wan lučke gorijo 🙂
zdravo
imam tudi podoben primer
router asus wl-520g
usb 2.0 wlan adapter wl-167g
siol adsl
ikona na opravilni vrstici mi napaiše: stanje: povezava je vzpostavljena
če pa dam ogled omrežij na voljo: nobenega, napiše zaženi storitev wireless zero configuratio
asuus wlan card settigs: link state ( scanning, najde ssid, zopet scanning…)
a se da kaj pomagati prosim
“wireless zero configuration” ti izpiše, ker si za konfiguracijo omrežja uporabil priložen sofware od Asusa in sedaj moraš v samem tistem programu spreminjat nastavitve. Če bi se pa hotel povezovati z “navadnim” Windows wireless posrednikom, bi pa moral to primerno označit – “wireless zero configuration” in tako bi Asusovo aplikacijo razbremenil, da ne bi več bila upravitelj tvojega brezžičnega omrežja. Če seveda to želiš.
Po mojih izkušnjah se najbolje obnese tako, da sploh ne inštaliram nobenega gonilnika od routerja ampak ga samo priklopim, se logiram nanj iz Internet Explorerja, naštimam kar moram naštimat, se potem preselim v nastavitev konfiguracije v Windows (IP, prehod, SSID, geslo za SSID) in to je to.
Aja, “Wireless Zero Configuration” pa najdeš pod “Services” znotraj “Administrative Tools” in verjetno bodo imeli pod “Service status:” STOPPED.
Klikneš “Start” in sedaj bo privzeti urejevalnik wirelessa kar Windows XP vmesnik. Če seveda to želiš…. Z njim vem, da ni nikoli težav, dokler razne te aplikacije od samih proizvajalcev routerjev znajo biti včasih kar težavne.
Malo zapleteno je to z besedami opisat kako in kaj, ker za postavitev wirelessa je pa nekaj znanja in izkušenj le treba imet.
Bom rekel: po želji.
Iskreno rečeno kljub temu, da to robo vzdržujem, ne poznam niti ene aplikacije od routerja; ne od Asusa, ne od Linksysa, od Netgeara, Allied Telesyna…
V začetku svoje “kariere” sem vse pridno inštaliral iz priloženih CD-jev, potem je pa naneslo, da sem za uspešno nastavitev routerja namesto 10 minut, porabil tudi po uro do dve. 🙂
Meni je nekako v samih Windows XP dosti bolj pregledno in enostavno to nastaviti.
Pa še ena fora je… XP-jev “vmesnik” za brezžično omrežje je zasidran kot service in redko kdaj prekine ali se poškoduje, dokler kolikor slišim in sem že videl, se razne te priložene aplikacije kaj rade okvarijo, prekinejo povezavo, se enostavno sesujejo ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.