brezmesno kosilo
skutine cmoke polnjene z borovnicami (ali s čim drugim) in kompot
skutine svaljke in solato (radič + krompir)
testenine s sirovo omako
gobova juha in jabolčni zavitek (ali smetanove palačinke)
zelenjavna pizza
…
razne zelenjavne juhe+
zelenjavna pita ali
zelenjavna musaka ali
zelenjavna lazanja ali
zelenjavna rižota ali
zelenjavni kaneloni ali
gratinirane testenine z raznimi zelenjavnimi prilogami ali
kislo zelje, krompir in sojini zrezki
sojini zrezki z zelenjavno prilogo +
solata na 1001 način
vse je pripravljeno dokaj hitro in se ne more ponesrečit.
dober tek
bi se malo poigrala z makaroni?
poskusi kdaj narediti sladke.
naribaj 2 jabolki, dodaj vanili, pa cimet, pa malo sladkorja, pa vse skupaj precmari na maslu.(1 žlica)
dodaj makarone in verjemi mi, da jih boš še ti z veseljem pojedla:-)
ali pa:
nareži pol čebule -na olivnem olju, mešaj, da bo rumena, potem dodaj na koščke narezano bučko, nekaj zdrobljenega česna, malo soli, mičkeno vegete.
Zmiksaj s paličnim mešalnikom. Dodaj nekaj manjših celih glavic cvetače (melancane, brokolija, graha-po želji), vmešaj mičkeno moke, ki jo prej raztopiš v nekaj žlicah vode.
Omako lahko potreseš s peteršiljem ali kalčki, po želji.
Poliješ čez makarone in —poješ.
potreseš še z malo sira-po okusu.
pa še čorba /zraven narediš palačinke z jabolčnim kompotom/
prepraži čebulo, dodaš bučke (karfjolo, fižol, grah—eno od teh zelenjav, ki jih lahko kupiš tudi v vrečki-zmrznjeni/
malo česna /obvezno/
2 olupljena krompirja.
kuhaš cca 20 min, ne več.
zmiksaš
dodaš manjšo pest ovsenih kosmičev
malo soli, malo vegete
dober tek
kaneloni s špinačo in ricotto, zelenjavne rižote, razne pašte+brezmesne omake ( zeleni rezanci s curryem, njoki z gorgonzolo, metuljčki z ricotto+jajčevci+bazilika, pesto omaka,…), rižota s špinačo in kokosovim mlekom, spomladanski zavitki (brezmesna varianta), krompir v pečici z rožmarinom+solata, ajdova kaša z jurčki, pita z beluši( sam zdej ni sezona, mogoče vseeno kdaj prav pride),jajčevci s paradižnikovo omako in feta sirom, razne zelenjavne variante tortilj+pečen fižol, kaka mineštra, lahko pripraviš tudi polpete iz soje, zelenjave in ribanega svežega parmezana+začimbe, omaka bolognese-namesto mesa taki mali koščki soje, grška solata in druge mešane solate( tudi testeninske, pa z rižem, kuskusom, kombinirane s sadjem, začinjene z medom,…), zelenjavo z žara: bučke, jajčevci, treviso radič, paradižnik(ali čisto navadne ponve) z olivnim oljem in če ti paše-veliko česna, če ti ustreza cvrtje, probaj ocvrt kak sir s plemenito plesnijo, zraven paše brusnična marmelada…ne vem več…zaenkrat 😉
Veselo kuhanje ,
lp,a.
Vidim da nekaj predlogov si že dobila… pa vseeno tud js ti predlagam, da malo pobrskaš nazaj, vem da sem tud sama pdgovarjala že na podobne teme, celo pisala recepte za rižote, razne zelenjavne, riževe polpete, testenine, jajčevce, polnjene bučke itd., svašta… pa ja, vse jedi brez mesa, ker midva z mojim dragim ga ne jema.
Drugače pa… predlagam testenine na različne načine (sirova, zelenjavna, paradižnik+začimbe omakca), rižote, juhce, rižev narastek, kruhove knedelce v gobovi omaki, različne polpete, krompir, js pireju večinoma dodam korenček ali blitvo, za večerjo se mi zdi super solata (mešana) s testeninami… hmmm, špinača, polnjeni paradižniki in ostala zelenjava, zelenjavni golaž, mineštra, jagodni/drugo sadje cmoki, če jeste ribe pol lahko kake lignje, osliča, morski list… zelenjavno lazanjo ali musako (namesto mesa soja-to lahko večkrat poskusiš… js naredim filano papriko s sojo)… mah, sej že en vem več, bi si mogla vsak dan pisat kaj skuham 🙂
Upam, da sem bla kej v pomoč.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.