Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brez pečice???

brez pečice???

Mogoče ima katera kakšno idejo ali pa recept za kaj sladkega. Doma na žalost nimam pečice, tko, da sem mičken prikrajšana za kakšen dober recept.
Kakšna ideja z sadjem…karkoli.

Hvala

lp

Malo naštevam

– palačinke
– šmorn
– pohorske omlete
– malo pokuhaš olupljene hruškove polovice v sldaki vodi. Jih daš na krožnik z dodatkom smetane ali sladoleda
– jabolčna čežana
– pohane šnite
– tiramisu
– rumove kroglice iz zdrobljenih poškotov

Pa kupljene osnove za torte, s katerimi narediš praktično vse, pa sladica iz albert keksov s sadjem in pudingom ter smetano.

Miranda

NJAMI TORTA

1/2l tekočega jogurta
0,33 sladke smetane
8 listov želatine
6 žlic sladkorja
1 dcl toplega mleka
1 maslo

Petit kekse(-1 vrečka v pakiranju) in stopljeno maslo zmwšaš v gosto maso in z njo prekriješ dno pekača.Na osnovo položiš sadje.Preliješ s kremo.

Krema
Želatino namoćiš v mrzlo vodo.Ožeto želatino zmešaš s topim mlekom.Jogurt zmešaš s sladkorjem in dodaš želatino.Na koncu dodaš še stepeno smetano,V hladilniku pustiš stati 12 ur.

Jaz nisem dobila lističev želatine,zato sem dala dve vrečki želatine v prahu,

250 ml sladke smetane
400 ml jogurta
90 g sladkorja
150 g malin
6 lističev želatine

smetano stepeš, jogurtu primešaš sladkor, dodaš smetani, priliješ zartopleno želatino in dodaš še sadje. Zliješ v primerno skledo in hop v hladilnik.
Tudi če imam pečico je to mnogokdaj na repertoarju, skoraj nikoli po originalnem receptu.
Daš lahko kakršnokoli sadje, lahko sadni jogurt, lahko uporabiš tudi kot kremo na torti.
Skratka, zame je to eden redkih receptov, ki sem jih uporabila več kot 5×.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close