brez lajfa
Sem nekaj časa prijateljeval z nekom, ki je na čisto vsakem žuru trezen zabluzil s kakšno trezno punco. Js še danes ne vem, kako mu to uspeva. Tako da on je uspešen pri puncah, toda ne vem kako naj se tega naučim, sploh mi ni uspelo ugotoviti, v čem je skrivnost njegovega uspeha. Ta je pa bil tudi edini, s komer sem se družil da je bil uspešen pri ženskah, tako da se nimam po kom zgledovat. Tako da tiste punce ki jih spoznam, sem pri osvajanju prepuščen sam sebi, jim lahko zmešam glavo samo kakor sam vem in znam.
Sploh ne vem v čem je smisel zmešati glavi vsaki. Meni se zdi pomembno, da jo “zmešaš” eni in da jo ona tebi. Mogoče ti tega ne znaš, ker tudi v tem ne vidiš smisla, vseeno bi to rad znal, ker verjameš, da bi ti to dalo neko dodatno vrednost. Vprašanje pa je, če bi ti jo res.
Nisem rekel, da bi moral čisto vsaki zmešati glavo. Če mi je pa to uspelo pri nekaj puncah (pustimo zdaj tiste, ki meni niso zmešale glave), potem očitno nisem tako napačen. Bi pa rekel da je tisti sedaj bivši znanec venomer potreboval neko dokazovanje kako je uspešen pri puncah, glede na to da se je hvalil s koliko puncami se je že poljubljal in mečkal. Tukaj se je za vprašat, kdo ima nizko samozavest.
Sem nekaj časa prijateljeval z nekom, ki je na čisto vsakem žuru trezen zabluzil s kakšno trezno punco. Js še danes ne vem, kako mu to uspeva. Tako da on je uspešen pri puncah, toda ne vem kako naj se tega naučim, sploh mi ni uspelo ugotoviti, v čem je skrivnost njegovega uspeha. Ta je pa bil tudi edini, s komer sem se družil da je bil uspešen pri ženskah, tako da se nimam po kom zgledovat. Tako da tiste punce ki jih spoznam, sem pri osvajanju prepuščen sam sebi, jim lahko zmešam glavo samo kakor sam vem in znam.[/quote]
Nima smisla se truditi biti nekdo drugi, ker nikoli ne boš.
Verjetno si bolj sramežljiv in introvertiran, zato nikoli ne boš takšen, kot tisti, ki na vsakem žuru neki punci zmeša glavo.
Raje odkrij svoje pozitivne lastnosti in išči punce, ki cenijo tvoje lastnosti.
S tisti punco, ki je bolj “divja”, se ti tako ali tako ne bi zastopil, ker ne bi bila kompatibilna.
Samozavest nima veze s tem, koliko punc si osvojil. Kot sam ugotavljaš, prijatelju število deklic ni prineslo nobene izboljšave in še vedno počne isto. Treba je poiskat to vrednost v sebi in se potem odločiti, kaj si v življenju želimo in se temu posvetit. Vedet je treba, kaj nas lahko osreči in tisto potem cenit. To ni ravno enostavno, če odgovornost za svoje nezadovoljstvo širiš na druge.
Drži da sem sramežljiv, pa tudi malce nedružaben oz. osamljen. Tistih ta divjih sploh ne iščem kajti tudi sam vem, da s tako punco ne bi imel kaj početi.
Hm, torej se kolegom ki še nikoli niso imeli punce zna zgoditi, da bo tako morda ostalo za celo življenje. Pa sem jim povedal da če bodo hoteli kdaj biti v zvezi, bodo morali marsikaj spremeniti. V prvi vrsti sebe, kajti “bodi to kar si” jim ne bo čisto nič pomagalo, saj so samski ravno zaradi tega ker so to, kar so, torej pred puncami zablokirajo, so asocialni ipd.
Znanka mi je svetovala pogovor s psihologom, da bi zadevi prišel do dna.
Zablokiraš zaradi nekih strahov in nasilne ali nerazumevajoče vzgoje, ki je povzročila, da si se zaprl vase.
Zaradi nerazumevanja in obsojanja nisi mogel izraziti svojih občutkov in biti to, kar si in kar čutiš. In to še zdaj ne moreš, ker se pojavi strah in negativne misli, ki ti preprečujejo, da bi bil to, kar si.
Ti si prav tako človek, ki hrepeni po bližini in ljubezni. In to si je treba dovoliti.
Ni toliko pomembno spremeniti sebe, čeprav občutek je res podoben temu. Bolj pomembno je sprejeti sebe. Kajti, kdor se ne sprejema, ima željo da bi bil drugačen, da bi bil nekdo, kar nisi. Tako ves čas skrivaš svoj pravi obraz, ker se ga sramuješ, kar pa povzroča neszadovoljstvo. Potrebno je delat na sprejemanju, kar res daje občutek, da se spreminjamo. V resnici pa se ne. Spreminjamo samo naša prepričanja in pogled nase.
Še to
Če bi se gledal samo tiste ki so pri puncah uspešni, bi me šele to pokopalo. Namreč ne prenesem pogleda na pare. S tem ko pa imam okoli sebe tudi take, ki jim pri puncah ne gre, mi to daje vedeti da le ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše.
Kaj pa tisti, ki so osamljeni in s puncami sploh nimajo stikov, ter je to vzrok da nikakor ne najdejo punce?
Če bi se gledal samo tiste ki so pri puncah uspešni, bi me šele to pokopalo. Namreč ne prenesem pogleda na pare. S tem ko pa imam okoli sebe tudi take, ki jim pri puncah ne gre, mi to daje vedeti da le ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše.
[/quote]Egoist in kot tak ne zanimiv za (normalne) punce……. 🙁
Še sreča zanje 😉 :)))
Da nekaj takšnega napišeš da ne moreš videt parov, moraš razmišljat na določen način, ki po mojih izkušnjah ni zanimiv za dekleta, vsaj na dolgi rok ne. Lahko si privlačen dokler ne odpreš ust, potem……
Daj ne jezi se tako hitro 😉
To da mi grejo pari večinoma na živce povem le nekaterim puncam, s katerimi sem le prijatelj. 🙂 V glavnem pa to držim zase.[/quote]
To ti misliš, da zadržiš zase. Človek marsikaj razkriva že samo s telesno govorico, tonom glasu, pogledom, besednim izborom itd.
Saj ni bistvo to, da pari to pri tebi vidijo, temveč tisti ljudje, s katerimi se družiš, tisti, ki te poznajo in tisti ki te spoznavajo. Ali misliš, da jih morda kaj takega ne odvrača od tebe? Vsaj tisti, ki te na novo spoznavajo? No, saj v tem primeru je prav, da si s tistimi, ki jim je ta lastnost pri tebi všeč. Ampak zavidanje ni ravno izraz ljubezni.
Ne preneseš pogleda na pare? Ali je res tako boleče gledati nekaj kar tebi ni dano oz še nisi do tega prišel? Definitivno bi moral spremeniti ta odnos do tega, ko nekoga vidiš “poparjenega”, ne vem kaj so ti parčki krivi, da jih ne toleriraš, si nestrpen – že tak pogled te oddaljuje od želenega cilja. Potrudi se biti hladen do teh “dokazov” (nič te ne bo to pokopalo, ali si res taka mevža?) in resno razmisli o tem, kaj to zate pomeni imeti punco, zakaj bi jo imel, kaj bi z njo počel ipd. Toliko priročnikov in člankov je napisanih na to temo, kako najti dekle (ali fanta), tudi z njimi bi si lahko pomagal; zagotovo pa pomaga, da si zanimiv in ne puščoben tip človeka, takšni kar odbijajo vse od sebe.
Za seboj imam 2 resni zvezi, tako da sem do tega že prišel.
O tem se nameravam pogovoriti s strokovnjakom.
Konkreten naslov ali povezava/link?
Zato mi je zanimivo da je meni, ki sem sicer dokaj nedružaben uspelo najti punco, medtem ko kolega je partymaker, povsod ga vabijo na žure, pa še nikoli ni imel punce.
Za seboj imam 2 resni zvezi, tako da sem do tega že prišel.[/quote]
No, to si že napisal včeraj, da povsem nov ravno nisi. A smem vprašati, zakaj se obe zvezi nista obnesli?
Ok, psihologov, psihoterapevtov je mnogo, tako da kar pogumno.
Za začetek poguglaj malo na temo, kako najti dekle, pogosto raje hodim na tuje spletne strani, na tak način najdeš mnogo materiala (pogost me zanese na strani wikihow.com, tam se najde veliko uporabnega za mnoge življenjske ovire ne le ljubezenske). Drugače pa slovenske literature ne poznam iz te tematike, vedno berem le tuje vire; malo pobrskaj v kakšni knjižnici ali pa na spletu.
Ne sklepaj o drugih po sebi, ta tvoj kolega se še morda išče, zato je raje brez.
[/quote]
Ne preneseš pogleda na pare? Ali je res tako boleče gledati nekaj kar tebi ni dano oz še nisi do tega prišel? Definitivno bi moral spremeniti ta odnos do tega, ko nekoga vidiš “poparjenega”, ne vem kaj so ti parčki krivi, da jih ne toleriraš, si nestrpen …./quote]Pari niso nič krivi za njegovo dojemanje sebe. Spremenit mora način razmišljanja, kar pa sploh ni enostavno za nekoga, ki se ima “za nekaj” .
Oprosti “kaj pa jaz” ampak jaz vidim v tem tvojem razmišljanju tisto kar dr.VG razlaga, da sebe dojemaš kot nekaj več in ne preneseš, če nekdo ima tisto kar si sam želiš pa (še) nimaš. Tako bi ti punca predstavljala “objekt za razkazovanje” in ko tega ne bi bila več sposobna (ti jo drugi ne bi več zavidali, kao) bi jo zamenjal za “atraktivnejši model”. To pa dekleta odbija od tebe, ker si s tem početjem posestniški, ljubosumen, se bojiš, da jo ne izgubiš in kot tak neprimeren za resno (daljšo) zvezo.
To je moje skromno opažanje iz tega kar si tu napisal, ti pa pri sebi razmisli zakaj ne preneseš pogleda na pare.
In to je tisto, kar sem višje napisal, da tega zavidanje ne more skrit, tudi če se še tako trudi. Zato bo potrebno odkrit, zakaj in od kod zavidanje in ga odpravit.
Saj nihče ne pravi, da so tisti parčki krivi. Treba je gledati iz druge perspektive…Vsi parčki ga le spominjajo na slabe izkušnje, zato tudi strah pred samim odnosom, kar se odraža kot blokada.
To ni vzrok, ampak posledica slabih izkušenj in asocialne vzgoje.
Pri tebi to ni tako očitno, zato si že imel punco. A hkrati pa nisi čisto sproščen, kar pomeni le, da rabiš več energije in truda vlagati v to, da boš punco našel.
Lep odgovor.
Meni se zdi zelo ok, če nekdo prizna, da je nevoščljiv, da je privošljiv, zavisten, karkoli grdega. Torej se zaveda,da je nekaj narobe.
Ni mi pa všeč, če se ga potem napade. Robi je prav odreagiral.
Dejstvo je, da smo vsi kdaj zavistni, ljubosumni, nevoščljivi. Eni bolj, drugi manj. Če se tega zavedamo, smo že naredili velik korak v smer poboljšanja. Popolni pa tako ali tako ne bomo nikoli.
Saj nihče ne pravi, da so tisti parčki krivi. Treba je gledati iz druge perspektive…Vsi parčki ga le spominjajo na slabe izkušnje, zato tudi strah pred samim odnosom, kar se odraža kot blokada.
To ni vzrok, ampak posledica slabih izkušenj in asocialne vzgoje.
Pri tebi to ni tako očitno, zato si že imel punco. A hkrati pa nisi čisto sproščen, kar pomeni le, da rabiš več energije in truda vlagati v to, da boš punco našel.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.