Brez besed zaračunana odatna znamka na pošti?!
Mogoče je to že prežvečena tema, a meni se je to danes zgodilo prvič.
Na pošti sem poslala 10 kuvert in tip mi je zaračunal dodatnih 0,15€ na kuverto za posebno znamko. Ko sem vprašala, je rekel, da je teden požarne varnosti in da to MORA dodati zraven, jaz pa plačati.
Nisem vzkipela, a če ga ne bi vprašala, ne bi vedela, zakaj mi je zaračunal dodatnih 1,5€, povedala pa sem mu, da se mi niti najmanj ne zdi prav, da to vsakemu pismu kar dodajo, brez da bi te karkoli vprašali. Če bi me vprašal, če bi prispevala, bi najbrž rekla ja, tako pa se mi je zdelo popolnoma nepošteno! Moti me ta princip, ta način, ne gre toliko za denar!
Če bi šla še enkrat (žal mi dobre zamisli vedno pridejo prepozno), bi zahtevala 10 navadnih znamk, prilepila na kuverte in poslala. Če ne bi želel sprejeti na okencu brez teh znamk, bi vrgla v poštni nabiralnik. Tam ni nobenega obvestila o tem psebnem tednu solidarnosti!
Kake izkušnje z vaše strani? Je to res NUJNO plačati, ko je teden rdečega križa, požarne varnosti, solidarnosti in kaj-vem-kaj-še-vse?! Bom šla prav pogooglat.
Mene bi tak pristop tudi zmotil. To je tako, kot da bi šel kupit avto in bi ti ga želeli prodat po 10% višji ceni zaradi neke dobrodelne akcije, pri tem pa ti ne bi nič povedali, če želiš darovati.
Ja, naj zahupa prej, če je že kje blizu in ve, da me bo povozil. Nimam nič proti. :))
Saj pošta lahko izvaja še naprej, samo naj prej opozorijo, kaj še zaračuinajo zraven, kar običajno ne.
nepoznavanje zakonodake, vladnih ukrepov … te ne odvezuje krivde pred zakonom ☺
imaš da plačaš … na denarju ne piše ali te to moti[/quote]
Na denarju ne piše, ampak slišim krike svoje denarja in čutim bolečine denarnice, stisko svojega TR… in ker sem zelo čustven človek mi vsa ta bolečina ni všeč…[/quote]
a takrat, ko od koga pride denar k tebi na TRR … pa ne čutiš bolečine onega, krikov denarja, ker je zapustil svojega dragega … ☺
ljudje smo bitja, ki s presnovo hrane v drek, stvari v odpadke … futramo državo
Na denarju ne piše, ampak slišim krike svoje denarja in čutim bolečine denarnice, stisko svojega TR… in ker sem zelo čustven človek mi vsa ta bolečina ni všeč…[/quote]
a takrat, ko od koga pride denar k tebi na TRR … pa ne čutiš bolečine onega, krikov denarja, ker je zapustil svojega dragega … ☺
ljudje smo bitja, ki s presnovo hrane v drek, stvari v odpadke … futramo državo[/quote]
Če mi boš ti dal/nakazal kakega jurčka, se bom počutil zelo krivo, ko ga bom zapravljal. Običajno pa za denar, ki pride k meni, tudi nekaj naredim. Takrat pa ne čutim občutka krivde, prej slabost, ker moje delo ni pošteno ovrednoteno 🙂
Od 7. do 12. oktobra je teden požarne varnosti. Naslednjič kupi posebej znamko in kuverto vrzi v zunanji nabiralnik. Še bolje bi bilo, če bi se organizirala in leto v naprej pozanimala, kdaj so vsi ti tedni, ko dodaš nekaj centov.
Mene to ne zmoti, ker se ne spomnim, kdaj bi šla na pošto oddat svojo pošto:).
Forum je zaprt za komentiranje.