Breja mačka
To se tudi moji mački naredi ko spančka. Sicer moja nikoli ni bila breja ker smo jo dali sterelizirati že pri 5 mesecih, ampak recimo, ko spi ji gre ta žmurka ali kako se reče strokovno ne vem točno ji gre gor. To ni nič nevarnega. Edino ne vem če ima tvoja muca vedno tako? Če ima vedno tako je malo čudno, ampak na slikah ni videti nič abnormalnega moja mačka ima popolnoma enako ko recimo na pol dremucka in potem ko jo zbudim se vidi ta beločnica.
To sem še pozabila pripisati, da če ima tvoja mačka vedno tako oči jo pelji k veterinarju za vsak slučaj. Drugače pa kot ti je že miam povedala in jaz je to pri mačkih normalno da ko spančkajo, dremuckajo se jim tako naredi. V primeru če ima pa tvoja mačka ves čas takole oči jo pa pelji k veterinarju.
p.s. Tako stanje ni normalno. Niti takoj po tem, ko se mačka zbudi, tako da tisti, ki ste to pisali, se kar malo napakirajte po diagnozo, preden bo prepozno.
Najmilejši, če tako sploh lahko rečemo razlog je odpovedovanje ledvic, posledice frca, odpovedovanje jeter ipd.
Glede na to, da pa je mačka breja, pa za mladiče velja to in opisano zgoraj. Zlo fajn, nimam kej drugega rečt…
No, Yo_ pa ne jo sedaj strašiti, saj ne vemo če je mačka okužena. Naj pelje mačko k veterinarju pa ji bo ta povedal če je ali ni. Samo na podlagi tele slike se res ne more videti, ker na sliki izgleda da je mačka sproščena, dremlje in ji je šla žmurka gor. Jaz bi mačko vseeno peljala k veterinarju da jo pregleda kako poteka brejost, oči itd..
No pri moji mački se ji tako včasih pozna ko ima napol priprte oči, in pri vseh mačkih je tako, imamo frende in imajo domače mačke sterelizirane/kastrirane, urejene, zdrave in se jim tudi ta žmurka vidi enim malo več enim malo manj, recimo ko spijo, se cartajo, dremljejo. Moja mačka je pa že 15 let stara in moram potrkati skoraj nikoli ni bila nekaj full bolna, parkrat samo je imela prehlajen mehur in to je to. Samo glede na to da je že 15 let stara je to pač tudi zaradi starosti.
No ja, tale mačka na pol spi in tole je čisto NORMALNO. Yo kot pač Yo seveda mora strašiti predvsem zato, ker je mačka breja in ona tega pač enostavno ne prenese.
Moja mačka je imela vedno takšne oči, kadar je že skoraj spala ali pa, ko se je prebujala, pa je dočakala 18 let in ni bila nikoli bolna in nikoli okužena s tem in onim.
No, enako je s temi očmi tudi pri psih.
Veterinar ti bo itak najbolj za ziher povedal, kaj in kako. Se pa strinjam z večino odgovorov- tudi moja muca je velikokrat tako gledala, predvsem ko je nekaj na pol dremala in se prebujala, al pa crtala. Ne pa skoz, seveda. In je dočakala 18 čudovitih let, brez bolezni.
Ne rabite takoj strašit, kako je bolna in okužena…!
Sicer je pa res- tudi pri ljudeh isti simptom ne pomeni iste stvari. 🙂 Lahko te glava boli, ker premalo piješ, lahko maš pa tumor 😛 (kako črnogledo, hihi) 🙂
Pojdi k veterinarju, boš najbolj potolažena :))
Srečno!
lp
Pa kaj je s tabo Yo_?? Enkrat si celo spraševala o tem http://med.over.net/forum5/read.php?44,1491609 Zdaj se pa sprenevedaš??
Tudi naša sterilizirana muca je imela enako. Izgledala je kot vesoljka tudi ko je hodila ne samo pri dremuckanju. Laboratorij ni pokazal nič, dobila je neko mazilo, za katero se mi ni zdelo, da je pomagalo, ampak porabila sem ga do konca. Čez 1mesec je vesoljski izgled minil.
Razmisli tudi o sterilizaciji, težko je mladičkom poiskati dom.
Verjamem, da ga ni ugotovil, ker ga pač ni. To je pač tak, ko vozite mačke zavsako figo k veterinarju, pa če enkrat kihne… Kaj naj potem drugega naredi? Da ni čisto nič, ne bo rekel, ker bo izpadel kot slab veterinar, da je nekaj narobe, ne sme reči, ker ni, vas pa mora potolažiti in vam pač predpiše eno kremico, ki ne more škoditi, pomagati pa tudi ne. Moja muca je dočakala slabih 19 let, pri veterinarju je bila le enkrat v življenju zaradi sterilizacije,drugače pa nikoli, pa je tudi kdaj kihnila vmes 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.