Najdi forum

brazilija

ali ima kdo kaksne izkušnje s potovanjem v brazilijo? Pripravljamo darilo za 50. letnico in sicer ogled formule 1 v Sau Paulu v Braziliji in nato se malo potovanja do Ria de Janeira in naokoli. Vsaka informacija bi mi prisla prav…

Bil sem tam 1 mesec, ne verjamem sicer da sodim v tvoj koncept, ampak itinerar:
Rio, Iguasi, Cuiaba, Manaos, Belem, Chapada, Salvador, Saoi Paolo, Rio. Verjetno sem kaj manjšega izpustil.

lp

bv

Kakšno pa je tvoje mnenje o varnosti tam bojanv?
mene so tam malo oropali pa me zanima kako se je tebi tam zdelo in če si doživel kaj neprijetnega?
Sem imel le smolo ali je to pogosto?
lp

No, jaz sem, kot ponavadi, bil oblečen tako, da nisem izstopal, npr. superge sem imel zvezane z vrvco, ker so mi razpadle. Pač cena lazenja tam okoli.

Nikoli nisva bila v nevarnosti, posebej se mi je zdela zanimiva izkušnja favela – nekaj takega kot ameriški slum. Tam sem se počutil daleč najbolj varno.

Drugače pa, če to kaj pove, še Japonci so bili brez fotoaparatov, tudi ko so bili v skupinah.

Slišal sem pa za precej oropanih, posebej v estih kot so Rio, Sao Paolo, Salvador in podobno, tako da nisi osamlej primer. No, v teh mestih pa sva bila midva itak tako kratek čas, da sva v bistvu samo prespala in šla naprej.

Midva sva kamero in fotoaparat nosila v ruzaku, vsem zamazanem in raztrganem, tako da sva bila videti kot čista potepuha. Vrednosti nisva imela pri sebi nikakršne, razen kartic, ki pa so bile varnoskrite. Tudi denarnica je bil kronično prazna, takoda tudi tisti ki je poškilil vanjo, ni dobil kakih čudnih idej.

Sicer so nekaj razlagali, da poskušajo izboljšat varnost, ampak malo dvomim, da jim o uspelo.

lp

bv

Vračal sem se iz bara v hostel ko so me okoli 2 zjutraj obkrožili 4 nič kaj slabo grajeni fantje in zahtevali denar .imel sem le nekaj dolajev .takrat sem malo omotičen še nekaj robantil dokler ni eden potegnil iz žepa pipca .izročil sem jim denar in se z mislijo da imam pravzaprav srečo vrnil v hostel.
verjetno je bilo krivo tudi to da sem malo zgrešil pot in šel po drugi strani kjer pa prej še nisem hodil
smola in nekaj nepazljivosti
lp

No ja, to ti verjamem. Ob 2. zjutraj sem bil jaz samo enkrat zunaj. Na ta način ne izzivam usode. Raje se ga nalijem doma, ko je čas za to.

Takrat sem srečal samo celo serijo prijateljic noči, dobesedno vsakih 20 metrov. Kar ti srce poželi.
No, tudi nekaj prijateljev je bilo. Pa taksisti so me obletavali. Bil pa sem sam.

Pa še takrat sem poskrbel, da sem hodil samo po zelo osvetljenih ulicah, tako da ni bilo problema.

Ravno tako raztrgan in nič kaj bogat na videz, ampak izleta drugič nisem več ponovil. Res se nisem počutil varno.

Drugače je v malih krajih. Tam ti nihče nič noče, res pa je, da tam ob 2. zjutraj itak nimaš kaj početi. Prav prijazno te pozdravijo, če te slučajno kdo sreča. Tako da sem imel lepše izkušnje.

Izjema v velikih mestih pa so samo favele – naselja revežev. Tam, ozemlje je označeno s CCC, varujejo ljudi “vojščaki” favel, trojica ali četvorica lepo grajenih mladcev, ki sedijo ali stojijo na ulici. Zadolženi pa so za varnost v faveli. Če se ti slučajno kaj zgodi, se pritožiš njim in ne lokalni policiji.
Kazen za prvo napako (rop) v faveli je roka, za drugo pa glava, tako da je res varno. Celo s kamero sem si upal mahati po ulici, ko sem bil v faveli.

No, res pa je, da ni najlaže priti v favelo – ti varnostniki te znajo tudi nič kaj prijazno zavrnit, ko hočeš vstopiti vanjo.

lp

bv

to je bilo eno mojih prvih potovanj in danes marsikaj ne bi več upal ponoviti
saj veš manj kot veš več si upaš
pravzaprav sem imel srečo da se mi na svojih poteh kjub nepremišljenosti kaj hujšega zgodilo.
lp

No, Marjanaj, če greste samo tako malo Sao in Rio, pojdite obvezno do slapov Iguasu. Na reki Parana, noro.

avtobus, letalo, kar hočeš.

Mi smo šli tako na lahko, poleg Iguasuja še do roba Gran Chaca, kar zanimivo ampak ni za dol past. Še enkrat ne bi šel.

lp

bv

Zivjo,

Jaz mam pa eno vprasanje.
Glede na to, da si na koncu potovanja po Argentini nameravam ogledati se Iguazu slapove in nato iti do Sao Paola od koder letim domov, me zanima ali se je potrebno (smiselno) cepiti za rumeno mrzlico (ali je morda celo obvezno za preckanje brazilske meje)?
Na spletni strani namrec pise, da je za Brazilijo obvezno cepljenje za rumeno mrzlico!

Hvala za odgovor!

LP
Miran

Mislim, da za Iguasu ni potrebno posebno cepljenje, saj če greš do Iguasuja na argentinski strani, greš lahko brez mejnih formalnosti tudi na brazilsko stran. Tam imaš kar nekaj taksistov, ki te vozijo čez mejo – vse je čisto legalno.

Pri teh taksistih bodi pozoren samo na nekaj. Občutek sem dobil, da bi radi dosegli, da boš moker še preden prideš do slapov. Od strahu – zaradi načina vožnje.

No, če boš imel možnost, blizu slapov je hostel. Priporočam ti ga za spanje. Z naskokom najboljši od vseh, kjer sem bil. Še bazen ima. S hostel cenami.

lp

bv

Najprej hvala za odgovor.

Imam pa se dodatno vprasanje. Ali je ta hostel na brazilski ali argentinski strani?

S prijateljico imava namrec priblizno taksen plan kar se tice ogleda slapov.

En vecer naj bi sla iz Buenos Airesa proti slapovom kamor naj bi prisla naslednji dan zjutraj. Nato bi si ogledala slapove iz argentinske strani, zvecer prespala (na argentinski ali brazilski strani – sem bral tudi da je ca. 4 uri voznje do brazilske strani, pa me zanima ali je to res), nato pa bi si naslednji dan ogledala se slapove iz brazilske strani in zvecer odrinila proti Sao Paolu kamor naj bi prisla naslednji dan zjutraj (seveda ce obstaja taksni vozni red)?

Pa hvala za odgovor!

LP
Miran

Ne vem za vozne rede, midva sva prišla na Iguasu in od tam letela v osredjo Brazilijo. Verjetno pa je možno, saj je dovolj avtobusov.

Malo dvomim, da je 4 ure vožnje, mislim da so računali zraven še malo sieste in da bosta skuhala še kako polento in jo pojedla… Nisem popolnoma prepričan, ampak mislim, da je slapove možno videt v 1 dnevu. Seveda če se na argentinski strani ne bosta zgubljala v grmovju.

Tam so poti precej slabo označene.

Hostel je pa na brazilski strani, ni ga problem najti, saj je edini tam okoli.

lp

bv

Miran, preveril sem. cela razdalja je manj kot 20 km v eno smer. realno 15 og argentinske do brazilske strani iguasuja

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close