Brazilija-vreme
Tam okrog sem se klatil pred 15 leti. Šel sem v istem obdobju, kot ti – januar – februar.
V Manaosu me je vročina čisto oblila, kot bi se stuširal. Iz klimatiziranega letala v tisto vroče ne soparno, ampak mokro vreme (skoraj kot bi deževalo iz jasnega).
Po Amazonki je bilo podobno, razveselil me je pa lahen vetrc, ki je vlekel ves čas plovbe, iz morja proti kopnem.
Fortaleza, Belem in Salvador pa so itak vsa mesta ob obali, tako da imajo podobno klimo.
Vroče, vroče, soparno, k sreči ves čas pihlja. Tako da je znosno.
Mislim da je čas januar – februar vseeno nabolj primeren čas za potep.
Mimogrede, če boš v Salvadorju, ne pozabi na Chapado. Tistih 12 ur vožnje z busom zagotovo odtehta pogled na naravne lepote…
lp
bv
p.s. Na moje zdravje spij kak suko…
Ne, padavine so v deževni dobi. Takrat raje ne hodi. V Manaosu sem videl, da takrat reke narastejo za cca 6 ali 7 metrov!!! Sama reka Parana npr. je v Manaosu široka nekaj km!!! Res pa je, da je povodje rek v Manaosu izjemno veliko.
Tako da v času deževja res ni priporočljivo, da se znajdeš tam.
V suhem času pa niti ni nekih velikoh nalivov. Vsaj jaz ga nisem doživel.
Ob obali pa ni bilo videti posledic deževnih obdobij, tako da ti ne morem pomagat.
Glede na vetrc pa bi človek rekel, da ob vetru kakih dolgotrajnih in hudih nalivov ne more biti…
Jaz razen nekaj ploh (ne rpehudih) nisem doživel nikakršnega presenečenja….
lp
bv
O vremenu v Braziliji piše tudi v Lonely Planetu, ki ti ga
lahko posodim. Z njim je bil zadovoljen tudi
stein@travel.over.net. Pokliči.
LP!
Ulrik
Manaus letos sicer vroce, malo manj soparno, dezja v enem tednu, ko esm bil tam, ni bilo. Fortaleza cca 35 stopinj cez dan, nic dezja.
V Salvadorju ze cel teden po malem dezuje ( podnevi in ponoci ), glede na to, da je karneval, je malo neugodno, ce si vedno moker kot pes, temperatura okoli 30.
Janez
Forum je zaprt za komentiranje.