brazilija in rio
Konec aprila odhajam v Rio in potem naprej po Braziliji.Zanima me, kako je z najemom rent a carja v Riu, kakšne so cene, se morda bolj splača rezervacija že pri nas?Ima morda kdo izkušnje z avtobusnim prevozom v Braziliji oz. z nakupom paketa domačih letalskih kart pri Varigu oz. Tamu?Kako se v Braziliji obnese angleščina?Hvala že vnaprej.
No, angleščina se obnese približno toliko kot slovenščina – nikakor. Govorijo Brazilščino.
Jaz sem uporabil Transbrazilove pase, mislim, da je to edina možnost davidiš Brazilijo vsaj v neki meri. Isto je če uporabiš Varigove, drugih ne poznam.
Z busi pa lahklo malo pokrižariš po obali ina nabližji okolici, drugi deli države so bolj ali manj odrezani od povezav, tako da ti je nedostopno vsaj 3/4 države. Itak pa je bil o tej temi debata dva tedna nazaj. malo si poglej
lp
bv
Angleščina se ne obnese ravno, če pa znaš nekaj besed italijanščine in imaš smisel za jezike, se boš že nekako sporazumel in se sčasoma tudi kaj naučilo. So pa Brazilci prijazni in se te potrudijo razumeti, kar tudi nekaj šteje. Jaz sem bila žal samo v Sao Paulu in Riu (napol službeno), ampak je bilo super in ti želim čudovito potovanje!
Forum je zaprt za komentiranje.