Najdi forum

Planirala sem potovanje v Brazilijo, ampak po prebiranju raznoraznih forumov sem v dilemi. Prav prestrašena sem, ne upam si it tja. A je res tako nevarno, da moraš bit ves čas na preži? Prav zaradi tega bi šla kar z agencijo.
Kakšne izkušnje imate?

Nama se ni zgodilo čisto NIČ. V Braziliji sva bila 4 tedne. Je pa res, da sva bila zelo previdna, poleg vseh klasičnih ukrepov še dodatni, zvečer nisva hodila naokrog ampak sva se zadrževala v prvem kafiču poleg prenočišča, ponočevanja pa sloh ni bilo. Pri sebi sva vedno imela še eno denarnico za finto v kateri je bilo par dolarjev.To je bil nasvet domačinov. Pa še en nasvet so mi dali in sicer, če me bo kdo poskušal okrasti naj začnem kričati, da sem noseča (seveda v portugalščini). Baje deluje, ker imajo velik rešpekt do nosečnic. Večina ropov se baje zgodi tako,da pristopijo in želijo denarnico ali torbico ter zbežijo tako, da ne vedo koliko in kaj je v njej. To so nama povedali drugi popotniki z izkušno.

Moram pa ti povedat, da so kolegico s fantom pri belem dnevu v Rio okradli ta malih nahrbtnikov. Ostalo jima je kar sta imela skrito pod obleko.

Ne vem če te agencija lahko obvaruje pouličnih tatičev.Tudi takrat moraš biti zelo pazljiv saj so v gužvi še bolj iznajdljivi.

To mi je največji shit, da moraš bit skoz v napetosti kdaj in od kje bo kšn preletu. Pravjo, da moraš čim manj izstopat…ampak kako naj z blond tipom čim manj iztopam?:))) Bila sem v Mexico City-ju pa ni blo take krize kakor so govorili. Okradli pa so me na Tajskem, kjer pravjo, da je najmanjša verjetnost!
A misliš, da sem že pozna za potovanje v februarju, marcu?
A mi lahko še mal poveš kje vse si bila v Braziliji in kdaj sta šla, kaj si je vredno ogledati, cene..

Ja, te razumem, samo midva sva se že tako privadila na vse te varnostve ukrepe, da je postalo povsem “normalni” del potovanja.
Tam sva bila januar/februar tako, da mislim, da nisi prepozna. Na severu (Manaus, Amazonka) sva imela tiste monsunske padavine ko se usuje iz nič, pada 10 minut in spete seka sonce.
Najin krog je bil sledeč.
Priletela v Sao Paulo, nadaljevala z busom do Foz do Iguassu (ogled slapov z obeh strani), nato z letalom v Manaus, v goz Amazonke (tri dni/dve noči), z ladjo do Belema (potovanje traja 4 ali 5 dni), nadalje pa z busom do Fortaleze, Salvador in Rio (iz Ria sva letela domov).
Evo, to je trajalo 4 tedne saj veš Brazilija je ogromna in razdalje med kraji ti vzamejo po dva dni potovanja z busom. Splačalo bi se it še na tiste lepe plaže (najlepša naj bi bila Jerikuakuara-ne vem kako se prav napiše) in pa v Bel Horizonte, če se prav spomnim. No, midva sva imela “majnši” problem z denarjem od Manausa naprej, zato sva šla kar v Fortalezo, da sva lahko končno prišla do denarja na banki.

Kje sta dobila vodiča za v gozd Amazonke?
Midva bi lahko vzela samo tri tedne dopusta(+-3 dni), zato bi blo najboljš potovat z avionom. A sta kaj gledala za cene avionskih kart?

Jaz sem hodil po Braziliji kakih 5 tednov. Malo pobrskaj nazaj pa bos nasla.

Trasa – Iguasu, Pantanal, Manaos, z ladjo do Belema, San Salvador, Chapada Diamantina, Rio.

Glede varnosti – midva sva bila kar previdna, nic se nama ni zgodilo. Je pa res, da so dva Belgijska golobcka okradli do kopalk. V Riu. Tip je zaspal na plazi, pa je slo vse, ona se je kopala.

Potem sta v Iguasuju cakala na dokumente in ceke, vsak jima je dal malo obleke. Midva sva jih srecala v Iguasuju.

Za odhod v gozd amazonke ni problema za vodica, bolj je problem sploh najti ta “gozd”. Vse je zazgano.

lp

bv

Vodič ni problem, ga najdeš pri kakšni agenciji. Poglej tudi v LP kaj priporočajo.
Moraš pa vedeti, da to ni pragozd ali gozd kot ga vidiš po TV, ker so ogromno posekali in dejansko te peljejo v “novi” gozd. Jaz sem se namreč nekaj zbunila in potem so mi razložili, da so to vse že na novo pogozdili in da je do “ta pravega” gozda teden ali več vožnje z ladjo.
Pa nič za to, vseeno se splača. Najlepše od vsega mi je bil ribolov piranj, ki smo jih potem seveda pojedli.
Sva gledala tudu za avion od Manausa do Belema pa sva potem vseeno šla z ladjo. Kolikor se spomnim ni bilo tako strašno drago, glede na razdaljo, ki jo narediš.
Morda še ta info. S kartico lahko plačuješ karte za bus, avion, malo boljši hotel, v trgovini… do gotovine pa ne moreš priti na severu (Manaus). To je najina izkušnja izpred skoraj 5 let.

Nahaha, a mi lahko prosim poveš kako sta našla sobe? ali si jih že prej rezervirala iz Slovenije? Najbrž nista v sao paulu in riu iskala sobe z ruzaki na ramenih??
Kako je z nakupi avtobusnih vozovnic? Kako se je “sprehajat” po avtobusni z ruzaki?
Imam še kar nekaj vprašanj zate…ali lahko kontaktirava preko E maila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close